MEĐIMURJE ZA SVOJE BRANITELJE

HVIDR-a Jug Čakovec humanitarnom akcijom pomaže socijalno ugroženim braniteljima

Prikupljene donacije namijenjene su potrebitim braniteljima iz Međimurske županije

Udruga HVIDR-a Jug Čakovec sredinom studenog ove godine pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom ‘Međimurje za svoje branitelje’, čiji su rezultati jednomjesečnog prikupljanja donacija predstavljeni u subotu, 15. prosinca.

Akciju ‘Međimurje za svoje branitelje’ predstavio nam je predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec Pavo Jazvić, koji kaže kako je ovo jedna je od brojnih humanitarnih akcija koje organiziraju, no ovo je prvi put da su prikupljene donacije namijenjene potrebitim braniteljima iz Međimurske županije.

Akcijom su prikupljene donacije u vrijednosti otprilike 14 tisuća kuna, koje će u ovo predblagdansko doba darovati hrvatskim braniteljima koji primaju naknadu preko Odjela skrbi pri državnoj upravi Međimurske županije, dok su na spisku Udruge i ostali branitelji koji nemaju primanja. 

– Ranijih godina HVIDR-a Jug Čakovec organizirala je humanitarne akcije za Vukovar, no činjenica da je stotinjak branitelja s područja Međimurske županije socijalno ugroženo, potaknula nas je da ove godine darujemo upravo njih – rekao je voditelj Odjela za branitelje i zdravstvo ureda državne uprave Međimurske županije Franjo Kovačić.

Branitelji ovim putem zahvaljuju svima koji su podržali ovu akciju i tako pomogli braniteljima iz Međimurja i njihovim obiteljima.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije