PARFEM OD 630 LITARA

VRIJEDAN 10 MILIJUNA KUNA U Čakovcu predstavljen najveći parfem na svijetu

Međimurec Dejan Levačić s parfemom 'Gold' u kojem u pliva 500.000 zlatnih listića 24-karatnog zlata, pokušat će ući u Guinnessovu knjigu rekorda

U subotu, 15. prosinca zgrada Scheier u Čakovcu bila je mjesto povijesnog čina, svečane promocije najvećeg parfema na svijetu čakovečkog dizajnera parfema Dejana Levačića.

Parfem ‘Gold’, s kojim će pokušati ući u Guinnessovu knjigu rekorda, zapremnine je 630 litara i u njemu pliva 500.000 zlatnih listića 24-karatnog zlata, a vrijedan je 10 milijuna kuna! U pomoć pri ‘otkrivanju’ parfema priskočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec, dožupanica Sandra Herman te voditelj Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

San o najvećoj parfemskoj ‘bočici’ počeo je, otkriva Levačić, 2016. godine. Proces kreiranja parfema temeljio je na jedinstvenoj kulturnoj baštini – ispiranju zlata na rijeci Dravi. Parfem je postavio na nekoliko lokacija u rijeci Dravi, a proces sazrijevanja trajao je dvije godine.

– Određena dubina, stroge kontrole, provjera parfema, čista i netaknuta međimurska priroda podarila je parfem Gold, kojeg je rijeka Drava ispirala sitnim česticama zlata – napominje Levačić. Glavna nota parfema je šafran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije