MEĐIMURCI U MAĐARSKOJ

Članovi folklorne i tamburaške skupine KUD-a ‘Mihovljan’ gostovali u Mohaču

Domaćinima su se predstavili spletovima pjesama i plesova iz Međimurja

Zahvaljujući tome što je na natječaju Ministarstva vanjskih i europskih poslova uspješno prošao projekt temeljem kojeg su dobili određena financijska sredstva, članice i članovi folklorne i tamburaške skupine KUD “Mihovljan” u sklopu “Hrvatskog dana hrvatske samouprave Baranya” u Mađarskom mjestu Mohač održali su nastup te izveli spletove pjesama i plesova iz Međimurja.

Proslavi i nastupu je prisustvovao i izaslanik generalnog konzula u Pečuhu, zastupnik Hrvata u Mađarskom parlamentu te predsjednik Hrvatske državne samouprave. Osim gostujućeg kuda iz Mihovljana, domaći KUD “Zora” predstavio se izvođenjem tradicijskih baranjskih i slavonskih pjesama i plesova. Kako je za “Hrvatski glasnik” i “Mađarski radio” predsjednik KUD “Mihovljan” dr.sc. Predrag Kočila izjavio, postavljeni su novi uspješni temelji kulturne suradnje između Mihovljana i prekrasnog malog gradića na Dunavu, Mohača.
Na povratku iz Mohača, Međimurci su posjetili jedan od najstarijih gradova u Mađarskoj, kulturno središte Hrvata u Mađarskoj i grad turizma, prelijepi grad Pečuh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije