U ČAKOVEC STIGLE VJEVERICE

FOTO Prvi par crvenih vjeverica stigao u Perivoj Zrinskih, nazvali ih Zrinka i Pero

- Veselimo se crvenim vjevericama jer će ponovno postati dio našeg grada i skakutati po parku u većem broju, baš kao nekada. Hranit ćemo ih i brinuti za njih uz pomoć djelatnika Čakoma - rekao je učenik šestog razreda Prve osnovne škole Niko Kovač.

U srijedu, 12. prosinca stigao je prvi par vjeverica, dvije jedinke crvene vjeverice koje su premještene iz zagrebačkog Zoološkog vrta u nastambu postavljenu s jugozapadne strane čakovečkog Perivoja.

>> Crvene vjeverice stigle u Čakovec

U sklopu projekta repopulacije crvene vjeverice, koji Grad Čakovec provodi u suradnji s Prvom osnovnom školom Čakovec, Ustanovom Zoološki vrt Grada Zagreba i Javnom ustanovom ‘Međimurska priroda’, u park je postavljena prilagođena nastamba sa svim uvjetima koji su potrebni za privikavanje na novu sredinu. 

Kako je to predstavila Dijana Beneta iz Ustanove Zoološki vrt Grada Zagreba, ženka je starija nešto više od godinu dana, dok se mužjak okotio u kolovozu ove godine te su iz različitog legla poradi reprodukcije zdravih jedinki.

Premještaj u novi dom vjerno su pratili učenici šestih razreda Prve osnovne škole, koji se već od prošle godine uče o običnoj ili crvenoj vjeverici te kako brinuti o njima, a novim jedinkama već su dali imena – Pero i Zrinka.

– Veselimo se crvenim vjevericama jer će ponovno postati dio našeg grada i skakutati po parku u većem broju, baš kao nekada. Hranit ćemo ih i brinuti za njih uz pomoć djelatnika Čakoma  – rekao je učenik šestog razreda Prve osnovne škole Niko Kovač.

Monitoring jedinki provodit će se do ožujka 2019. godine, kad će biti puštene iz nastambe. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije