PROSVJEDI GRAĐANA

ŽUTI PRSLUCI Udruga Ovršni ustanak najavila prosvjed u Čakovcu!

Prosvjed u Čakovcu najavljen je za subotu

Nezadovoljni Francuzi okupljeni oko pokreta ‘žuti prsluci’ višednevnim prosvjedima izvojevali su pobjedu te je predsjednik Emmanuel Macron najavio niz mjera, poput povećanje najniže plaće i smanjenje poreza za umirovljenike.

No ‘žuti prsluci’ potaknuli su mnoge građane diljem Europe da i sami izraze nezadovoljstvo, neki na ulicama, neki na društvenim mrežama.

Tako su prosvjedi ‘žutih prsluka’ organizirani u Belgiji, Nizozemskoj i Crnoj Gori, a u Hrvatskoj je zasad otvorena tek Facebook grupa Žuti prsluci Hrvatska, čiji je osnivač politička stranka Slobodna Hrvatska.

Grupa trenutno broji više od 7000 članova, a većina objava je izraz nezadovoljstva stanjem u Hrvatskoj, dok su prosvjedi najavljeni za Zagreb, Trg bana Jelačića, i Pulu, Trg Portarata, oba u subotu, s početkom u 12 sati. No, prosvjed je najavljen i za Čakovec i to od strane Udruge Ovršni ustanak.

– Udruga Ovršni ustanak Međimurje staje uz Žute prsluke Hrvatska. Čekamo vas u subotu, 15. prosinca od 12 sati ‘pod vurom’ u Čakovcu. Ne želimo da se rade ikakvi neredi, već mirnim putem iskažimo nezadovoljstvo te podržimo Žute prsluke Zagreb. Naše zahtjeve treba čuti vlada u Zagrebu te pozivamo i naše medije da to prenesu u Zagreb. Ponesite sa sobom žute prsluke. Narod je vlast, a vlast proizlazi iz naroda! Vrijeme je! – poručuju iz Ovršnog ustanka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije