DJECA DJECI

Dio sredstva od prodaje kalendara ‘Velike i male zvijezde 2019’ ide za socijalno ugrožene učenike

Kalendar će prodavati učenici osnovnih i srednjih škola u sklopu provođenja božićnih sajmova po cijeni od 40 kuna

Prije nešto više od tjedan dana predstavljen je ovogodišnji kalendar humanosti ‘Velike i male zvijezde 2019’, projekt koji svaku drugu godinu provodi Udruga za sindrom Down Međimurske županije uz pomoć brojnih volontera. 

Dobra djela Udruge nastavljaju se uz suradnju s Gimnazijom Josip Slavenski Čakovec, koja od samog početka pomaže u promociji kalendara prodajom na tradicionalnom božićnom ‘Sajmu Dobrote’, koji će se ove godine održati 21. prosinca. Humanitarna akcija provodit će se u svim školama kojima je osnivač Međimurska županija, a dio prikupljenih sredstva bit će preusmjeren potrebitim učenicima tih škola.

Prodaja kalendara na božićnim sajmovima najavljena je na konferenciji za novinare u utorak, 11. prosinca, u Maloj vijećnici Međimurske županije. Detalje suradnje predstavili su zamjenica župana Sandra Herman, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Branko Sušec, predsjednica Udruge za sindrom Down Međimurske županije Višnja Horvat te ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec Sandra Breka-Ovčar.

– Ideja o suradnji rodila se iz činjenice da je provođenje projekta ‘Velike i male zvijezde’ uvelike pomogla članovima naše Udruge, stoga na ovaj način mi želimo pomoći onima koji su u potrebi. Cilj je pružiti financijsku pomoć socijalno ugroženoj djeci u školama, gdje će se vršiti prodaja kalendara – istaknula je predsjednica Udruge.

Kalendar će prodavati učenici osnovnih i srednjih škola u sklopu provođenja božićnih sajmova, po cijeni od 40 kuna. Dio sredstava namijenjen je za pomoć u financiranju potrebnih rehabilitacija i terapije članova Udruge za sindrom Down Međimurske županije, dok će dio pripasti određenoj školi za potrebe socijalno ugroženih učenika.

Da provođenjem ovakvih akcija učenici razvijaju humanitarnu notu, naglasio je pročelnik Sušec, koji napominje da će kalendar biti samo dio raznolike ponude marljivo pripremljenih  učeničkih radova.

O svojim dosadašnjim iskustvima suradnje s Udrugom za sindrom Down govorila je ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Breka-Ovčar, koja je istaknula kako su ponosni što i ove godine sudjeluju u hvalevrijednoj akciji.

– Sajam dobrote provodimo 19. godinu za redom, a riječ je tradicionalnoj humanitarnoj akciji koja traje od početka prosinca te je upriličena nizom događanja koje organiziramo. Pažnju pridajemo učenju djece da razviju empatiju i naviku pružanja pomoći potrebitima, jer pomaganje zapravo predstavlja najviši oblik života – dodala je.

Na sugovornike se nadovezala zamjenica župana Sandra Herman, koja je istaknula kako je ovo pohvalan način na koji Udruga vraća onima koji su doprinijeli i pripomogli u projektu. Također, ovim je putem uputila poziv građanima da se priključe božićnim sajmovima u organizaciji osnovnih i srednjih škola te kupnjom kalendara humanosti pomognu članovima Udruge i potrebitim učenicima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije