strojevi u krugu bolnice

RUŠE ‘STARI ULAZ’ Krenulo uređenje prostora za smještaj magnetske rezonance

- Prostor za MR je integralni dio Odjela radiologije, dok se istovremeno rješava i dio prostornih problema vezanih uz sam odjel - naglasio je ravnatelj Županijske bolnice Robert Grudić

Kako je to najavljeno u studenom ove godine, Županijska bolnica Čakovec će po prvi puta u svojoj povijesti imati aparat za magnetsku rezonancu. Radi se o uređaju za magnetsku rezonancu 1.5T (visoke jakosti polja), za potrebe Županijske bolnice Čakovec, u vrijednosti od 8,3 milijuna kuna.

 Uređaj magnetske rezonance teži oko 5 tona, a poradi specifičnih dimenzija zahtjeva strogu prilagodbu prostorije u kojoj će se nalaziti, stoga je donesena odluka o nadogradnji posebne prostorije na postojeći Odjel radiologije.
Za optimalan rad uređaja prostor mora biti prilagođen i specifičnoj vrsti uređaja kako bi mogao biti otporan na vibracije, stoga se sredinom studenoga, nakon potpisivanja ugovora o kupnji uređaja i kad je utvrđeno o kojem se proizvođaču i tipu radi, krenulo s jasnim definiranjem prostora za smještaj uređaja. 
– Za ispravan rad uređaja neophodno je zadovoljiti iznimno zahtjevne tehničke standarde. Sam smještaj i instalacija uređaja tehnički je zahtjevna. Nakon konzultacija, te s obzirom na planove razvoja radiologije u dogovoru s vlasnikom, najdugoročnije i najpraktičnije rješenje bilo je izgradnja prostora za smještaj magnetske rezonance. Prostor za MR je integralni dio Odjela radiologije, dok se istovremeno rješava i dio prostornih problema vezanih uz sam odjel – naglasio je ravnatelj Županijske bolnice Robert Grudić.

Završetak radova očekuje se paralelno s isporukom uređaja, a u tijeku je i edukacija kadrova za rad s uređajem. Investitor projekta te provedbu natječaja vodi Međimurska županija. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije