40 GODINA

Župljani iz Goričana prisustvovali svetoj misi i Adventno-Božićnom koncertu u Lendavi

Rijetka je to prilika da hrvatska zajednica iz Prekmurja na materinjim hrvatskom jeziku može prisustvovati svetoj misi i koncertnom programu u župnoj crkvi u Lendavi

Tradicionalna sveta misa i Adventno-Božićni koncert okuplja hrvatsku zajednicu i ostale vjernike u crkvi Sv. Katarine četrnaestu godinu zaredom.

U rano prijepodne su u Lendavu došli župljani župe Svetog Leonarda iz Goričana koji su svojim nastupom razveselili te učinili ljepše božićne blagdane. Prvo su u turističkom obilasku upoznali kulturno-turističke znamenitosti adventno ukrašene Lendave, a nakon tog sudjelovali u svetoj misi koju je predvodio Josip Drvodelić, župnik iz Goričana. S njim u misnom slavlju sudjelovali su dr. David Kraner, glasnogovornik slovenske biskupske konferencije i Martin Dolomić župnik iz Lendave. 

Posebno atraktivni su bili svečari Cehovskog društva Goričan njih osam koji su u ceremonijalu ulaska svećenika do oltara te cijelo vrijeme održavanja misnog slavlja  držali upaljene svijeće.
Rijetka je to prilika da hrvatska zajednica iz Prekmurja na materinjim hrvatskom jeziku može prisustvovati svetoj misi i koncertnom programu u župnoj crkvi u Lendavi. Crkveni zbor župe Sv. Leonarda zborski je pratio s kora crkve samu misu te nastupao s nekoliko adventnih pjesama u programu koncerta na kojem je sudjelovao i ženski pjevački zbor KUD-a Goričan..
Ispred Općine Goričan prisutne je pozdravio i predstavio općinu načelnik Mario Moharić. Nakon koncertnog programa svečano je upaljena druga adventna svijeća na Crkvenom trgu, a samo svečano paljenje svijeće pripalo je Josipu Drvodeliću župniku iz Goričana.

Kako je običaj, za sve goste i članove HKD Pomurje organizirana je svečana večera u župnom dvoru na koju se pridružio i novoizabrani župan Općine Lendava Janez Magyar te je druženje uz pjesmu te izmjenu poklona dugo potrajalo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije