SUSRETI PUNI LJUBAVI

FOTO Izvođači velebnog programa u Žiškovcu zapalili vatru u našim srcima

Kulturno umjetničko društvo Žiškovec je u nedjelju, 9. prosinca, 13. puta bilo domaćin priredbe imena 'Druženje učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i prijatelja'. Bila je to kolažna kulturno umjetnička priredba na kojoj su svoja umjetnička umijeća prije svega pokazali učenici Centra. 

Tog nedjeljnog popodneva svi putovi istinskih ljubitelja lijepe riječi, pjesme, zvukova glazbe, glume, a nadasve humanosti su vodili u mjesni Društveni dom gdje je održano, kako su domaćini nazvali, Nikolinjsko druženje koje je doživjelo svoje 13. izdanje.

>> Druženje učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i prijatelja

Na ulazu košarica za dragovoljne novčane priloge, izložena rukotvorstva učenika Centra za odgoj i obrazovanje, topla riječ i osmjesi njihovih voditelja, učitelja, profesora predvođenih njihovom ravnateljicom Dragicom Benčik, a koji su svi bili toplo i srdačno pozdravljeni.

I tada tople riječi dobrodošlice mladih voditelja domaćina: Leonarda Reicha, Tarje Novak, Doroteje Sršan i Aline Žižek. Oni su bili ti koji su nas sigurnom riječju vodili kroz kolažni kulturni program kojeg je osmislila prva žena KUD-a Žiškovec, svestrana i kreativna Jagoda Srša. I onda, ništa manje važno – prepuna dvorana u kojoj se je tražilo mjesto više, a to je ono što hrabri i grije…

U dvosatni program su nas uvele Čakovečke mažoretkinje koje je za nastup pripremila Smiljana Nedeljko pa su potom na pozornicu došli mladi i vrsni glumci čakovečkog Dječjeg gradskog kazališta s predstavom Pepeljuga u zemlji čuda. Predstavu je potpisao Dejan Buvač. Od domaćih izvođača čuli smo Karolinu Horvat na flauti, na saksofonu je svirao Leonardo Reich, na flauti Tarja Novak, a Alina Žižek na gitari.

Obol programu pjesmom su dale članice Ženske vokalne skupine sveti Marko iz Selnice s voditeljicom Ivanom Tkalec, a potom svirkom članovi TS Tambura koji su već dobro poznati publici Žiškovca. Njihova svirka jednostavno je bila mamac za spontani ples kojeg su otvorili gosti iz Centra za odgoj i obrazovanje čiji je zasebni glazbeno- scenski nastup bio topla priča za sva srca pa stoga i ne čude česta skandiranja, dugotrajni aplauzi.

Vrhunac priredbi je svojim dolaskom začinio Sveti Nikola koji je na pozornicu dovezao puna kolica darova za goste iz Centra. Jagoda Srša je na pozornici Dragici Benčik predala košaricu s dragovoljnim novčanim prilozima. U košarici se je našlo 2.262 kuna i 6 eura.

– To su priredbe koje vesele, koje nas posebno raduju – rekla je tom prigodom Jagoda kojoj je ravnateljica Centra u znak zahvalnosti uručila zidni sat, djelo ruku učenika Centra. Sat po riječima Dragice Benčik simbolizira trajanje susreta. – Hvala vam svima što to traju i što su sve bolji i bolji. Vrijeme je na našoj strani! –poručila je. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije