Vijesti / Društvo
Društvo
Općina Kotoriba i ove će akademske godine stipendirati sve studente
Marko Habuš

BRIGA O MLADIMA

Općina Kotoriba i ove će akademske godine stipendirati sve studente

Godišnja pomoć iznosi 2.000 kuna za studij na području Međimurske i susjednih županija i 4.000 kuna za studij u ostalim županijama i inozemstvu

Općinsko vijeće Kotoribe na svojoj je sjednicu donijelo Odluku za dodjelu pomoći redovnim studentima s područja Općine Kotoriba za akademsku godinu 2018./2019.

Godišnja pomoć iznosi 2.000 kuna za studij na području Međimurske i susjednih županija i 4.000 kuna za studij u ostalim županijama i inozemstvu i dodjeljuje se studentima koji zadovoljavaju sljedeće uvjete: da su redovni studenti koji su upisali 2. (drugu) godinu studiranja i višu akademsku godinu u odnosu na prošlu godinu,  s hrvatskim državljanstvom i prebivalištem na području Općine Kotoriba, da nisu stariji od 27 godina te da im roditelji ili skrbnici imaju prebivalište na području Općine Kotoriba, da roditelji studenata koji su podnijeli zahtjev za pomoć nemaju dugovanja prema Općini na ime komunalne naknade, godišnje naknade za grobna mjesta i drugo te da ne koriste stipendiju za školovanje od druge fizičke ili pravne osobe.

Studenti koji su „zamrznuli“ akademsku godinu, apsolventi, kao i studenti koji su upisali pad (ponavljanje) godine nemaju pravo na pomoć. Pomoć se odobrava za jednu akademsku godinu i to od 1. listopada 2018. godine do 31. srpnja 2019. godine.
Pomoć se isplaćuje u 2 (dva) obroka tijekom akademske godine, do završetka akademske godine.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!