Vijesti / Društvo
Društvo
Lucija Pokrivač najvolonterka Udruge Zora za 2018. godinu
Udruga Zora

uz međunarodni dan volontera

Lucija Pokrivač najvolonterka Udruge Zora za 2018. godinu

Svojim djelovanjem pokazala je pravi primjer koliko mlada osoba može volontiranjem u lokalnoj zajednici pozitivno utjecati na stvaranje promjena

Udruga Zora je i ove godine obilježila 'Međunarodni dan volontera'. U prostorijama udruge u srijedu, 5. prosinca organizirano je neformalno druženje s volonterima na kojem su aktivnim volonterima podijeljene zahvalnice. Najvolonterkom za 2018. godinu je proglašena Lucija Pokrivač.

Lucija je učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Uključila se u projekt "Aktivni mladi protiv nasilja" i sudjelovala u mnogim akcijama poput izrade origami ždralova za javnu akciju povodom V-Daya i akcijama podjele edukativnih letaka. Bila je aktivna i na projektu "Doprinos mladih: za manje vršnjačkog nasilja" na kojem je pomogla s koordinacijom volontera na edukativnoj predstavi za mlade te se priključila i javnoj kampanji prikupljanja fotografija s edukativnim porukama protiv nasilja. Lucija je aktivna i u drugim udrugama. Svojim djelovanjem pokazala je pravi primjer koliko mlada osoba može volontiranjem u lokalnoj zajednici pozitivno utjecati na stvaranje promjena kao i na aktiviranje drugih mladih.- Zahvaljujem svima, a najviše svojim prijateljima koji su također volontirali sa mnom i na taj način uljepšali svako volontiranje. Hvala i Udruzi Zora što su mi pružili priliku da se dokažem kao dobra osoba, prepoznali moj trud te me tako proglasili najvolonterkom. Velika mi je čast, iako ni u snu nisam očekivala nešto slično. Volontiranje me jednostavno ispunjuje te ću vrlo rado nastaviti volontirati u Udruzi Zora, rekla je Lucija.

- Dragi volonteri i volonterke udruge Zora, želimo vam sretan vaš dan. Zahvaljujemo Vam na vašem angažmanu i nesebičnom davanju čime potičete pozitivne promjene u našem društvu - poručili su iz Udruge Zora.

Međunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (engl. International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!