Vijesti / Društvo
Društvo
UTVRĐENO 30 PREKŠAJA U velikoj akciji između Štefanca i Male Subotice prekontrolirana 324 vozila
Foto čitatelja

POLICIJA I INSPEKCIJSKE SLUŽBE

UTVRĐENO 30 PREKŠAJA U velikoj akciji između Štefanca i Male Subotice prekontrolirana 324 vozila

Prekontrolirana su 44 teretna automobila, 271 osobni automobil, tri autobusa, četiri traktora i dva mopeda

U srijedu, 5. prosinca od 9 do 12 sati na državnoj cesti između naselja Štefanec i Mala Subotica, Mobilni tim Policijske uprave međimurske u suradnji sa Službom za carinsku mobilnu jedinicu Varaždin te inspektorom cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture proveo je pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Mobilni tim Policijske uprave međimurske utvrdio je ukupno 26 prekršaja, od čega devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja po Zakonu o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, jedan prekršaj isteka valjanosti prometne dozvole i tehničke neispravnosti vozila, jedan prekršaj neimanja prometne dozvole kod sebe, jedan prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

Iz prometa je isključen jedan vozač i jedno vozilo. Služba za carinsku mobilnu jedinicu Varaždin utvrdila je ukupno dva prekršaja, od čega jedan prekršaj nedozvoljenog korištenja pogonskog goriva (dizel), prema Zakonu o trošarinama i jedan prekršaj nedozvoljenog korištenja osobnog automobila sukladno Zakonu o posebnom porezu na motorna vozila. 

Inspektor cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture utvrđena su ukupno dva prekršaja, od čega jedan prekršaj po Zakonu o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Tijekom provedbe pojačanih aktivnosti kontrolirano 324 vozila od čega 44 teretna automobila, 271 osobni automobil, tri autobusa, četiri traktora i dva mopeda.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!