opasnosti i rizici na cesti

Policijska službenica održala edukativno predavanje za članove Udruge samaca Čakovec

Predavanju je nazočilo oko 120 članova Udruge samaca Čakovec kojima su policijski službenici podijelili reflektirajuće trakice, kako bi bili što vidljiviji u prometu

U cilju podizanja razine sigurnosti najugroženijih sudionika u cestovnom prometu (pješaka i vozača bicikla), prvenstveno osoba starije životne dobi, za članove Udruge samaca Čakovec održano je edukativno predavanje.

Policijska službenica Službe policije i policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec, u nedjelju 2. prosinca od 18,30 do 19,30 sati u Hotelu “Park”, za članove Udruge samaca Čakovec u sklopu preventivne akcije “Biti vidljiv biti siguran”, održali su edukativno predavanje.

Tijekom predavanja ukazane su opasnosti i rizici u cestovnom prometu koji prvenstveno ugrožavaju sigurnost osoba starije životne dobi u uvjetima smanjene vidljivosti na cestama. Naglašena je potreba poštivanja pozitivnih zakonskih propisa, prije svega Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pješaci su obavezni noću, a i danju u slučaju smanjene vidljivosti kako bi ih se lakše uočilo, biti označeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom, dok su vozači bicikla na javnoj cesti dužni noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te imati upaljena svjetla bijele boje na prednjem dijelu i crveno svjetlo na stražnjem dijelu bicikla.

Predstavljeni su pogrešni postupci pješaka i vozača bicikla prilikom sudjelovanja u prometu, uz što im je objašnjeno pravilno kretanje u prometu i važnosti nošenja reflektirajućih materija  s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica i podizanja vlastite sigurnosti u prometu.

Predavanju je nazočilo oko 120 članova Udruge  kojima su policijski službenici podijelili reflektirajuće trakice, kako bi bili što vidljiviji u prometu.

– Kao sudionici budite vidljivi a svakako i pažljivi prilikom kretanja u prometu, obavezno koriste nogostup a kolnik pažljivo prelazite samo preko obilježenog pješačkog prijelaza – na kraju predavanja članovima Udruge poručila je policijska službenica Službe policije, Irena Branović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije