UČENIČKA ZADRUGA 'FIJOLICA'

FOTO ‘Božićna čarolija’ oplemenila prostore čakovečke knjižnice

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. je u čakovečkoj Knjižnici i čitaonici Nikola Zrinski  svečano otvorena Izložbe radova polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec 'Božićna čarolija'. Bit će otvorena cijelo vrijeme Adventa, imat će prodajni karakter pa će djelatnici Centra svakodnevno od 16,30-18,30 ovdje prodavati radove.

Izložba radova polaznika Centra za odgoj i obrazovanje predstavlja radove učeničke zadruge ‘Fijolica’  svojim dugogodišnjim radom omogućuje polaznicima Centra radnu terapiju i rehabilitaciju.

– To su radovi koji svaki na svoj način ima svoju vrijednost jer su u njih ugrađena sva učenička umijeća, sposobnosti, a nadasve ljubav prema stvaralaštvu. Oni su neprocjenjive vrijednosti jer je takav trud učenika i njihovih mentora. Mentori su ti koji svakodnevno pazi na svaki njihov korak i pokret da sve to ispadne tako lijepo – istaknula je Dragica Benčik, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje.

Rekla je kako ove godine predstavljaju mozaik koji je Centru izuzetno važan. Tu je Oskar znanja, grad Čakovec i Pozoj, važne stvari za Grad Čakovec, a sam Oskar znanja je važan za Centar za odgoj i obrazovanje.

Zbog čega mozaik? – Jer svako dijete može napraviti kokicu, a kada je lijepo obojite i složite, nastaje prava božićna čarolija ili međimurska čarolija. To su prekrasne stvari koje su vrijedne – dodala je s ponosom ravnateljica istaknuvši mentore, a oni su: Zvjezdana Miri Barila, Mirna Lučin, Anita Vidović, Kristina Najman i profesor Goran.

Radost postavljanja i otvaranja izložbe izrazila je i Ljiljana Križan, ravnateljica Knjižnice i čitaonice, kazavši kako učenici Centra već godinama unatrag u ovim prostorima stvaraju čarolije koje su svake godine sve maštovitije i inovativnije.

-Hvala vam što ste nam i ovaj Advent učinili čarobnim! – istaknula je ravnateljica Križan.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije