MALI IVAN

FOTO Biskup Mrzljak u Pribislavcu krstio peto dijete u obitelji Borković

- Obitelj nam je najbitnija stvar koja nam daje smisao života i ono zbog čega smo ovdje - kaže ponosni tata. Sreću na licu i zadovoljstvo u srcu nije krila ni mama Delfina

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak krstio je u nedjelju, 2. prosinca Ivana Borkovića, peto dijete u obitelji Saše (41) i Delfine (40) Borković tijekom misnoga slavlja koje je predvodio u župnoj crkvi svetog Florijana u Pribislavcu. Vjernici kažu da je to bilo po prvi puta da netko u tom mjestu krsti peto dijete. 

Delfina radi kao vjeroučiteljica u OŠ Belica, dok je Saša po zanimanju vozač.

– Obitelj nam je najbitnija stvar koja nam daje smisao života i ono zbog čega smo ovdje – kaže ponosni tata. Sreću na licu i zadovoljstvo u srcu nije krila ni mama Delfina. Na pitanje kako se osjeća kao majka petero djece kaže: ‘Ponosno i veselo. Ima tu i briga, ali ipak uvijek prevagne veselje. Kad nam je najteže, malo dijete uvijek donese blagoslov, sreću i vedrinu te lijepo ozračje.’

Dvomjesečni Ivan ima četvero braće: Veroniku (11), Martu (10), Petra (7) i Klaru (4). Roditelji ističu veliku brigu koju stariju vode o najmlađem članu obitelji. 

Koja je poruka mladim roditeljima? – Moja je poruka da se ne boje imati djecu, da je to jedan blagoslov obitelji. Mogu iz iskustva reći da svako dijete koje je dolazilo jedno za drugim – nama je bilo sve lakše i ljepše u obitelji – kaže Saša te dodaje da je vrlo važno što se međusobno druže i puno igraju te su na taj način puno manje u virtualnom svijetu. – Brat ili sestra je najveći poklon braći – dodala je Delfina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije