U DUHU BOŽIĆA

FOTO Tradicionalni mimohod uveo nas je u bogat program manifestacije Advent u Gradu Zrinskih

Dočekali smo najsvečanije doba godine kad zimi prkosi vesela atmosfera i topli ugođaj u samom centru Čakovca

>> Jutarnja adventska događanja u Čakovcu (1.12.2018.)

Tradicionalnim mimohodom Gradskog puhačkog orkestra Čakovec i Čakovečkih mažoretkinja, u subotu, 1. prosinca službeno je započela manifestacija ‘Advent u Gradu Zrinskih’.

Ovogodišnje inovativno ruho ponovno nadmašuje dekoraciju prijašnjih godina, a program je zaista najbogatiji do sada! Da sam centar grada ponovno zasja božićnom čarolijom i ove godine pobrinuli su se vrijedni organizatori i kreativni djelatnici Turističke zajednice grada Čakovca i Grad Čakovec.

Točno u 11 sati, danas je grad ispunila božićna melodija, podloga mladim mažoretkinjama koje su u prigodnim kostimićima vodile kolonu užim centrom grada. Veselom mimohodu pridružio se i Djed Mraz, koji je darovima obradovao mališane.

Ovogodišnji Advent ne bi bio potpun bez vrijednih ruku izlagača. Tako je već u ranim jutarnjim satima otvoren Adventski sajam, koji okuplja 50-ak izlagača u grijanom šatoru na Trgu Republike, a danas ih možete posjetiti do 20 sati. Također, upriličen je i Grad anđela na Franjevačkom trgu, pohvalna ideja koju su realizirali djelatnici Turističke zajednice grada Čakovca.

Doprinos blagdanskoj atmosferi dali su i učenici Gimnazije Josipa Slavenskog prezentirajući javnosti svoje radove i glazbeno umijeće. Program prve adventske subote zaokružiti će gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, prigodnim paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve Sv. Nikole u 18 sati, nakon čega će bajku Adventa upotpuniti paljenjem božićne rasvjete u centru grada kada će i Ulica Kralja Tomislava dobiti svoje novo božićno ruho.

Narednih četiri vikenda očekuje nas raznolik program, stoga ne propustite biti dio Adventa 2018. godine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije