Projekat eHVZ

Međimurski vatrogasci educiraju se za uvođenje informatizacije u svoj rad

HVZ je organizirala i nabavila svu potrebitu informatičku opremu za edukacije kako bi svaki operater mogao na test verziji raditi samostalno potrebite radnje

Razvojem informacijskih tehnologija i vatrogastva pojavila se mogućnost, ali i sve veća potreba, za uvođenjem informatizacije u procese vatrogasne djelatnosti. Pojam “informatizacija” može se definirati kao uvođenje programskih alata koji olakšavaju protok, spremanje i pristup informacijama, omogućujući tako dobar pregled podataka potrebnih za donošenje odluka.

Bitni uvjeti za uspješno korištenje ovih alata su, osim samih aplikacija i odgovarajuće infrastrukture, standardizacija poslovnih procesa u vatrogastvu, dobra educiranost korisnika, te kvalitetna korisnička podrška. Hrvatska vatrogasna zajednica ulaže velike napore kako bi se ovi uvjeti osigurali vatrogasnim organizacijama diljem Republike Hrvatske. 

Edukacija se također provodi u Međimurskoj županiji na kojoj sudjeluju članovi Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Projekat eHVZ sufinanciran iz EU, a trajat će narednih 3-4 godine ovisno o usvojenim znanjima i vještinama polaznika.

Projekat eHVZ sastoji se od 5 MODULA:
⦁ MODUL 1 – uzbunjivanje vatrogasaca, interaktivna baza opasnih tvari i ICT osnove 
⦁ MODUL 2 – praćenje vatrogasnih vozila i GIS sustav
⦁ MODUL 3 – VATROnet – baze podataka HVZ i ICT osnove
⦁ MODUL 4 – upravljanje vatrogasnim intervencijama – ZAPOVJEDNICI
⦁ MODUL 5 – upravljanje vatrogasnim intervencijama – OPERATERI

HVZ je organizirala i nabavila svu potrebitu informatičku opremu za edukacije kako
bi svaki operater mogao na test verziji raditi samostalno potrebite radnje koje se od
njih očekuje da bi MODULI bili što točniji i produktivniji. Edukacije se održavaju u prostorijama DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane kao domaćina edukacije.


Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije