uz blagdan sv. katarine

FOTO U oazi mira i zelenila obilježen Dan Općine Gornji Mihaljevec

Načelnik Općine Goran Lovrec je na svečanoj sjednici govorio o aktualnim projektima, a spomenuo je da u tijeku i uvođenje širokopojasnog interneta

Blagdan Svete Katarine, koji se slavi 25. studenog, ujedno je i Dan Općine Gornji Mihaljevec te je tim povodom održana Svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Prošle godine proslavili smo 20. obljetnicu postojanja Općine. U međuvremenu su na sjednicama Općinskog vijeća donesene brojne odluke kao temelj za daljnji razvoj Gornjeg Mihaljevca i svih 12 pripadajućih naselja. Naša najvažnija investicija je izgradnja školske sportske dvorane i modernizacija cesta. Odnedavno Općina ima pročelnika jedinstvenog Upravnog odjela što će dati novih zamah svim aktivnostima. Zahvaljujem svima na idejama i sudjelovanju u radu – istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Robert Kos.

Načelnik Općine Goran Lovrec u svom je govoru istaknuo kako nije zadovoljan brzinom investicija u prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, dogradnji škole i produženom boravku, modernizaciji javne rasvjete LED tehnologijom.

– Tijekom iduće godine, vjerujem, da ćemo niz spomenutih projekata realizirati. Iduće godine bit će izdana građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijskog sustava u Bogdanovcu na principu bio-pročistača. Preostali dio Općine, osim Martinuševca i Tupkovca su vezani za aglomeraciju Čakovec. U tijeku je projekt uvođenja širokopojasnog interneta u suradnji s Međimurskom županijom, rekao je načelnik Lovrec.

Dodao je da će iduće godine naselje Tupkovec biti u potpunosti asfaltirano zahvaljujući sredstvima EU fondova, a prijavili su i nadogradnju dječjeg vrtića i revitalizaciju parka Mladosti.

– Očekujemo rezultate natječaja za energetsku obnovu Doma kulture Gornji Mihaljevec kroz koji ćemo obnoviti zgradu i premjestiti ambulantu. Prijavili smo i projekt sportskog doma u Dragoslavec Bregu. Kroz program sufinanciranja jaslica, vrtića, novorođene djece, socijalne programe, jednokratne pomoći, stipendije izdvaja se 17% ukupnih prihoda Proračuna, završio je.

Župan Matija Posavec čestitavši Dan Općine svim mještanima Gornjeg Mihaljevca naglasio je kako će Međimurska županija pomoći u najvećem projektu za mještane Općine, izgradnji školske dvorane uz koju će se investirati u dogradnju četiri nove učionice za jednosmjensku nastavu te modernizaciju školske kuhinje i blagovaonice.

– Taj projekt zaslužuje 140 učenika, 17 udruga i svi mještani koji obogaćuju kulturni, sportski i društveni život Općine. Čestitam na sjajnoj učeničkoj zadruzi u Osnovnoj školi, kulturnom amaterizmu koji njegujete kroz KUU “Lipa”, brojnim manifestacijama koje organizirate tijekom godine. Stoga ćemo u potpunosti preuzeti financiranje projektne dokumentacije za novu dvoranu i zajedno pronaći model financiranja, rekao je župan.

Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec za izuzetan doprinos razvoju Općine primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor BanekMario ZadravecVladimir Novak i August Košak. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada i perspektivna Valentina Zadravec.

Svečanoj sjednici nazočili su i zamjenica načelnika Jasenka Novak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak, ravnateljica Osnovne škole Karmen Sklepić i drugi.

Program obilježavanja Dana Općine nastavlja se u subotu kada će se u 16:30 sati u Domu kulture Gornji Mihaljevec odigrati predstava “Zabranjeno voće” KUU Seljačke Sloge iz Nedelišća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije