Vijesti / Društvo
Društvo
Hrvatski kajkavski kolendar 2019. spreman za promociju
S.M.

MATICA HRVATSKA ČAKOVEC

Hrvatski kajkavski kolendar 2019. spreman za promociju

Na 384 stranice ispisano je fotografijama popraćeno mnogo tekstova, osvrta i pripovijesti čiji autori su sami članovi Matice hrvatske iz svih krajeva Sjeverozapadne Hrvatske, te učenici čiji radovi su nagrađeni

U srijedu, 22, studenog točno u podne u sjedište Matice hrvatske Čakovec dopremljeno ili stiglo 2000 primjeraka Hrvatskog kajkavskog kolendara 2019., Godišnjaka Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu. Ovom trenutku nazočili su i obradovali se što je godišnjak gotov i spreman na promociju, obradovali su se: Tomo Blažeka, Ivan Petriš, Franjo Martinez, Vera Zemunić,  Dragutin Dado Štebih  i Stjepan Mesarić, svi članovi Matice hrvatske i autori nekoliko priloga u godišnjaku.

Na 384 stranice ispisano je fotografijama popraćeno mnogo tekstova, osvrta i pripovijesti čiji autori su sami članovi Matice hrvatske iz svih krajeva Sjeverozapadne Hrvatske, te učenici čiji radovi su nagrađeni. Na desetak stran ica nala ze se promidžbene poruke trgovačkih društava, javnih poduzeća i medija. Naslovnicu krasi prizor s čakovečkog Franjevačkog trga iz nekih davnih vremena.

Urednica Hrvatskog kajkavskog kolendara 2019. je Nada Čatlaić, koja je obavila lekturu i korekturu, njezin pomoćnik je Tomo Blažeka, pripravu je obavio Dizajn studio Praxis vision uz podršku Marjane Zdolec, tajnice Uredništva, dok je u ime nakladnika Matice hrvatske Čakovec potpisan profesor Ivan Pranjić.

Uredništvo godišjaka čine: Katarina Bajuk, Josip Bajuk, Đuro Bel, Tomo Blažeka, Nada Čatlaić, Dragutin Feletar, Dražen Ernečić, ERnest Fišer, Anđela Frančić, Juraj Gregur, Pavao Jurinec, Martin Lukavečki, Franjo Martinez, Ivan Petri&scaron ;, Ivan Pranjić, Đuro Ružić, Dragutin Dao Štebih i Vera Zemunić. Svečana promocija Hrvatskog kajkavskog kolendara 2019. biti će u petak, 23. studenog u Restoranu KTC-a u Čakovcu s početkom u 16 sati.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!