UČINITE I VI DOBRO DJELO

BOŽIĆNA PRIČA Dvanaesta aukcija darovanih slika u Župi sv. Antuna Padovanskog

Kupnjom kvalitetnih umjetničkih djela možete pomoći izgradnji i obnovi pilova

U Župi sv. Antuna Padovanskog na današnjoj konferenciji za medije najavljena je dvanaesta dobrotvorna aukcija darovanih slika s čak 69 radova. Aukciju je predstavio župnik fra Tomislav Božiček, dok su o sadržaju aukcije govorili i Pavao Jurinec, tajnik Župnog pastoralnog vijeća župe te član Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća Đuro Bel.

Dvanaesta dobrotvorna aukcija ove godine nosi naziv ‘Božićna priča’, a održat će se u župnoj dvorani u četvrtak, 29. studenog u 19 sati. Aukcija broji 69 kvalitetnih radova samostalnih umjetnika iz Međimurja, ali i ostalih krajeva Hrvatske, akademskih slikara te članova Likovnog udruženja Čakovec.

Prisutne su razne tehnike od grafike pa do ulja na platnu, a uprizorili su ih umjetnici Ivan Lacković-Croata, Dragica Cvek Jordan, Mersad Berber, Željko Kipke, Mate Solis, Zlatko Prica, Stipe Nobilo, Šime Vulas, Kuzma Kovačić, Edo Murtić, Mladen Veža, Ivica Šiško, Đuro Seder, Blaženka Salavarda, Josip Trostmann te brojni drugi. 

– Ovom aukcijom daje se doprinos kulturi slavljenja Božića, a darivanjem ovakvih umjetnina, sebi ili bližnjima, u radni i životni prostor unosi se likovnost modernog senzibiliteta – rekao je župnik fra Tomislav Božiček, dok je tajnik Pavao Jurinec istaknuo kako je prihod od prodanih slika namijenjen za gradnju dvaju novih i obnovu starijih pilova Župe sv. Antuna.

Uz poziv na izložbu vrijednih darovanih slika najavili su i niz kulturnih, humanitarnih i  društvenih sadržaja u ovom vremenskom razdoblju te događaja koji će se održati u sklopu župne zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije