sjajni pjevač iz donje dubrave

JERKO FABIĆ U ZVIJEZDAMA Kome je posvetio pjesmu ‘Stay with me’?

Oduševio je izvedbom pjesme Sama Smitha, a mentor će mu biti Petar Grašo

Svojim nastupima u hrvatskom glazbenom showu ‘Zvijezde’ već su nas iznenadili naši Međimurci, a ni audicijska emisija protekle nedjelje nije završila bez jednog. Publiku je ugodno iznenadio 24-godišnji Jerko Fabić iz Donje Dubrave, izvedbom pjesme ‘Stay with me’ poznatog Sama Smitha.

Osim što je učitelj razredne nastave i hrvatskog jezika u zagrebačkoj Osnovnoj školi Vrbani, Jerko pjeva u bendu, stoga mu javni nastupi nisu strani. Pjevanjem se bavi još od malih nogu, a otkrio nam je da u nadolazećem vremenu priprema brojna iznenađenja na glazbenom području.

Što te potaknulo da se prijaviš na show ‘Zvijezde’?

Za prijavu je zaslužna radoznalost i želja za novim iskustvom. Zanimalo me kako ću se snaći u cijelom konceptu, a ujedno je to velik i primamljiv izazov. Želio sam otkriti kako ću se snaći u showu te mogu li prijeći neke vlastite granice i pobijediti samog sebe.

Pod mentorskim si krilom jednog od najpopularnijih pjevača u Hrvatskoj. Jesi li zadovoljan vodstvom Petra Graše i što očekuješ od suradnje?

Iako sam prije same audicije izrazio želju da budem u timu Jacquesa Houdeka, na kraju sam završio u timu Petra Graše, koji me ‘preoteo’ iz tima Tončija Huljića. Sretan sam i zadovoljan što sam u Petrovom timu jer poštujem njegov rad i volim izvoditi njegove pjesme. Od suradnje očekujem ponajprije prijateljski odnos uz mnoštvo sugestija koje će doprinijeti poboljšanju kvalitete mojih nastupa, ne samo u ovom showu već i izvan njega.

U predgovoru si naglasio da ćeš nastupiti s pjesmom koja za tebe ima poseban značaj. Što ti predstavlja pjesma engleskog pjevača Sama Smitha?

Radi se o pjesmi dragog izvođača čije pjesme volim slušati i izvoditi. Audicijska pjesma me pratila kroz brojne sretne, ali i tužne trenutke stoga ima posebno značenje u mom životu. Iskazuje snažnu i iskrenu emociju, a energija koju iznosi je zbilja posebna. Mogu se lako poistovjetiti s tom pjesmom jer iskazuje sve ono kakav jesam i sam – odlučan, emotivan, iskren i uporan.

Spomenuo si i posebnu osobu. Smijemo li znati o čemu se radi?

Pjesmu sam posvetio dragoj osobi koja je bila dio mog života nekoliko mjeseci. Međutim, kako je bila primorana odseliti izvan Hrvatske to je podrazumijevalo prestanak našeg viđanja. Spomenuta mi situacija nije nikako bila draga i mislim da ova snažna ljubavna balada točno opisuje sve moje osjećaje prema toj osobi i želju za njezinim povratkom.

S obzirom na to da su iza tebe već brojni nastupi, jesi li zadovoljan svojim audicijskim nastupom?

Nastup u ‘Zvijezdama’ je bilo potpuno novo i drugačije iskustvo. Nije bilo lako zapjevati na onoj velikoj pozornici tim više jer sam znao da će o mom nastupu suditi stručnjaci. Moram priznati da sam za vrijeme audicijskog nastupa imao ogromnu tremu te su u meni istovremeno bili pomiješani razni osjećaji – radost, tuga, strah, želja. Imao sam težak zadatak sve to obuzdati i pokazati pravog sebe u punom svjetlu. U životu sam perfekcionist stoga bih svoj nastup ocijenio solidnom trojkom jer to nije bilo ono što i kako ja zapravo mogu.

Tko je tvoja najveća podrška i što očekuješ od showa ‘Zvijezde’?

Najveća podrška zasigurno je moja obitelj – mama, tata i sestra. Tu su i dragi prijatelji i poznanici. Cilj mi je ponajprije predstaviti se u što boljem svjetlu. Moram priznati da je velika odgovornost dijeliti pozornicu s ljudima koji su izvrsni glazbenici i vokalisti te mi je čast biti dio ovog glazbenog formata uopće. Nadam se da ću ovu priliku dostojno opravdati, nakon čega se nadam novim glazbenim suradnjama i prilikama – ispričao je Jerko, koji je ovim putem zahvalio za sve prekrasne poruke podrške koje iz cijele Hrvatske, a i šire, svakodnevno pristižu putem društvenih mreža.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije