ISTINE I LAŽI O LJUBAVI

FOTO Bruno Šimleša pred brojnom publikom u Čakovcu predstavio knjigu o svim čarima ljubavi

Šimleša ističe kako velik broj žena često misli da moraju živjeti u superlativima i uspijevati u svemu, dok su muškarci zadovoljni sa sobom onakvi kakvi jesu te im manjka samokritičnosti

U multimedijalnoj dvorani čakovečke Knjižnice Nikola Zrinski tražilo se mjesto više, gdje je u interakciji s posjetiteljima svoju novu knjigu o ljubavi predstavio jedan od najpopularnijih i najčitanijih autora knjiga o samopomoći u Hrvatskoj, ali i regiji. 

U utorak, 20. studenog najpoznatiji hrvatski stručnjak za ljubav Bruno Šimleša predstavio je svoju devetu knjigu ‘Istine i laži o ljubavi’. Autor je knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, a njegovi su naslovi objavljeni u susjednoj Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji.

Ljubaznim i uvažavajućim stilom, s laganom dozom humora, večeras je prolazio glavnim temama nove knjige te porukama koje nastoji prenijeti na čitatelja. Polazeći od znanstveno utemeljenih spoznaja, pričao je o razlikama muškaraca i žena, osjećajima s kojima se svi susreću u vezama, stvaranju sretnog i uspješnog odnosa, funkciji Zakona privlačnosti te brojnim drugim mislima.  

– Uz ‘Ljubavologiju’, koja je još uvijek najprodavanija knjiga o ljubavi u Hrvatskoj, ovo je moja druga velika knjiga te tematike. Knjiga ‘Istine i laži o ljubavi’ nastavlja gdje je prva knjiga stala, samo direktnije i ambicioznije. Mogao bih napisati još desetak knjiga o ljubavi jer volimo se zavaravati, birati krive korake ili krive ljubavne partnere, stoga smatram da je bolje čitati o ljubavi nego dopustiti da te život natjera platiti sve greške – ispričao nam je prije predstavljanja autor djela.

Knjiga se sastoji od pedesetak eseja, podijeljenih u četiri dijela, a napisana je u istom stilu kao i ostala Šimlešina djela. U ležernoj atmosferi Šimleša je objasnio kako u njegovoj knjizi nema generalizacija, ali postoje neke stavke koje se više odnose na žene nego na muškarce i obrnuto. Ovdje ističe kako velik broj žena često misli da moraju živjeti u superlativima i uspijevati u svemu, dok su muškarci zadovoljni sa sobom onakvi kakvi jesu te im manjka samokritičnosti.

Spominju se i stvari kojima su u vezi skloni muškarci, a kojima žene, što je ujedno bila jedna od najkomentiranijih tema današnjeg predstavljanja. Šimleša kaže kako se ne voli predstavljati na uobičajen ‘dosadan’ način, stoga je i promociju svoje knjige odlučio realizirati uz razgovor i diskusiju o pitanjima i temama o kojima piše, dok su sugovornice bile najčešće žene, koje su i prevladavale u publici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije