Sportski duh prilog životu

Miljenko Krušelj iz Preloga: ‘Ostao sam normalan i u tome mi je pomogao sport’

Sa 20 godina krenuo je u rat u Vukovar. Izdržao je sve što je trebalo izdržati, i rat i zarobljeništvo. Za povratak u normalan život pomogao mu je sport

– Crni pojas sačuvao mi je duh – izjavio je svojedobno 48-godišnji policijski instruktor  i poznati međimurski sportaš Preložanin Miljenko Krušelj. On izjavu živi ove dane, kada više govorimo o žrtvi Vukovara, Miljenko se prisjetio dana od prije 27 godina.

Kao vrhunski sportaš (majstor karatea) u rat, točnije Vukovar, otišao  je ‘91. Bilo mu je tek  20 godina: – Nemojmo pričati o ratu. Morao sam naglo odrasti, preko noći – kaže danas i dodaje: – Ostao sam normalan i u tome mi je pomogao sport. Izdržao sam sve što je trebalo izdržati, i rat i zarobljeništvo poslije pada Vukovara i povratak u normalan život po završetku rata.
Zato i u ovoj prigodi želim samo odaslati apel mladima da se bave sportom, da ne odustaju nakon prvih neuspjeha i teškoća te da uporno kroče dalje – poručuje Miljenko.

Upravo u tom duhu radi s mladima u Karate klubu Mihovil Prelog. Koristi prigodu da mladost pozove u njihove redove jer neće požaliti. On nije… Naprotiv.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije