PLODNI TJEDAN

Tri priredbe KUD-a Kotoriba u nekoliko dana

Bili na snimanju Lijepom našom u Orehovici, organizirali Kulturnu večer, bili na Smotri narodnih nošnji

Od četvrtka 15. studenog do nedjelje 18. studenoga članovi KUD-a Kotoriba bili su izuzetno aktivni. 15. studenog su plesači i tamburaši bili u Orehovici gdje su sudjelovali na snimanju serijala HRT Lijepom našom čije ćemo snimke moći vidjeti 24. studenog i 1. prosinca.

Dva dana poslije bili su organizatori i domaćini Kulturne večeri na kojoj su im u goste tradicionalno došli članovi Dramske družine  iz Svetog Križa Začretje  izvevši scenski prikaz Kod doktora. Te večer su nastupili i domaćini kod kojih nam se recitacijom, uz pratnju tamburaša Štima se štima predstavila Ana Radmanić. Autorica teksta je njezina baka Anica Jauk.

Predstavila se Ženska  vokalna skupina (Ana, Gabriela, Elizabeta, Irena, Aleksandra, Lorena). Plesači su izveli splet Kotoripskih kola s kojima su se predstavili na smotrama u Donjoj Dubravi i Đakovu, a novina su bili međimurski koreografirani plesovi autorice Ane Radmanić. Okupljene na Kulturnoj večeri je pozdravio Dragutin Matotek.

Dan poslije su Anica Jauk, Terezija Ujlaki i Gabrijela Siladi predstavljali KUD na 10. smotri međimurskih narodnih nošnji u Žiškovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije