prvi snježni pokrivač

VIDEO I FOTO Snijeg zabijelio Međimurje, zimska služba zasad ne izlazi na ceste

Stjepan Marčec, voditelj Zimske službe, kaže kako zasad nema potrebe za ralicama na cesti, eventualno na nekim lokacijama u gornjem Međimurju

Snijeg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, pa tako i u Međimurju. Nakon nešto slabijeg snijega u ponedjeljak, kako je i najavio naš prognostičar Kristijan Božarov, za utorak su najavljene nešto jače snježne padaline. 

Snijeg se uglavnom zadržava na kolniku u svim krajevima Međimurja, a kakvo je stanje na cestama provjerili smo kod Stjepana Marčeca koji provodi nadzor rada Zimske službe.

– Zasad nema potrebe da ralice izlaze na teren. Prognoza je povoljna, snijeg bi trebao prestati padati tokom dana, a i temperature su u ‘plusu’. Izaći ćemo na teren ako bude potrebe u gornjem Međimurju na određenim lokacijama – rekao nam je Marčec.

– Prema podnevu će oborine slabiti i prelaziti u susnježicu. Poslijepodne će biti uglavnom suho. Dnevna temperatura od 1 do 3°C. Sutra će biti pretežno oblačno, tmurno i uglavnom suho, tek ponegdje uz slabu rosulju – stoji u prognozi Kristijana Božarova.

U videu Miroslave Novak i fotografijama Mateja Ščavničara pogledajte djelić snježne čarolije u Međimurju…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije