prvi poginuli branitelj iz međimurja

FOTO Branitelji iz Općine Sveti Juraj na Bregu odali počast Predragu Jurčecu

Na putu do Vukovara, preživjeli branitelji Srećko Lukman, Ivan Šafarić, Miljenko Bakač i Goran Zadravec ispričali su priče od kojih se ledi krv u žilama, a zatim dolaskom u Vukovar posjetili sva mjesta na kojima su provodili svoje teške dane i izgubili prijatelje

Svake godine, 18. studenog ponovo naviru sjećanja na preživjele traume u Vukovaru. Branitelji i njihovi simpatizeri s područja Općine Sveti Juraj na Bregu, s načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem uputili su se u subotu, 17. studenog u Vukovar, grad heroj, kako bi se poklonili žrtvama koji su dali svoje živote za obranu Domovine.

Na putu do Vukovara, preživjeli branitelji Srećko Lukman, Miljenko Bakač, Ivan Šafarić i Goran Zadravec ispričali su priče od kojih se ledi krv u žilama, a zatim dolaskom u Vukovar posjetili sva mjesta na kojima su provodili svoje teške dane i izgubili prijatelje.

Oni su odali počast prvom poginulom branitelju iz Međimurja Predragu Jurčecu koji je živio u Donjoj Dubravi, a život je izgubio 9. srpnja 1991. godine kod mjesta Principovac, iznad Iloka.

Zatim su posjetili Opću bolnicu u Vukovaru na koju je svakodnevno padalo po nekoliko stotina topničkih projektila, Spomen dom na Ovčari, Memorijalno groblje Domovinskog rata, a svoj put su završili u Koloni sjećanja, 18. studenog kada se obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, mjesto gdje je hrvatski narod pokazao jedinstvo i hrabrost koje je vrijedno divljenja i štovanja za cijeli život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije