TETI LIZI U SPOMEN

FOTO Memorijalni koncert ‘Deca, moja deca’: Tetu Lizu nisu i neće nikada zaboraviti

Veličanstvena, neponovljiva večer kakvu je Teta Liza i zaslužila. Sigurno je među zvijezdama čula pjesme koje uči anđele.

‘Deca, moja deca’ ime je memorijalnog koncerta u spomen na ikonu međimurske popevke Elizabete Toplek-Tete Lize. Održan je u subotu (17.studenog) navečer  u prepunoj školskoj dvorani kamo su došli štovatelji imena i djela njihove Tete.

Gotovo dvosatna priredba, u organizaciji KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava, prošla je u trenu zahvaljujući izvrsnim izvođačima poklonicima Tete Lize. Teško je istaknuti bilo kojeg izvođača, svi su darovali dio sebe putem pjesme, svirke i riječi. Burni aplauzi, te povremeno i suze u oku to potvrđuju. A pokoja suza izmamljena je i na samom početku nadahnutim kratkim govorima.

Izdvajamo prigodne rečenice Marijana Varge, načelnika Općine Donja Dubrava i velikog poklonika Tete Lize koji je u ime Općine Donja Dubrava između ostalog rekao:

– Teta Liza je pronijela glas o našoj Dobravi i ostavila ostavštinu koja nikad neće biti zaboravljena, svojim je glasom razgalila mnoga srca i ponos je naše Dobrave… U  ime međimurskog župana i Županije je skup pozdravio zamjenik Josip Grivec istaknuvši:

– Jučer je u organizaciji Osnovne škole Donja Dubrava organizirana predivna priredba u čast naše Tete Lize, a danas u organizaciji donjodubravske Seljačke sloge, čestitam na tome i raduje što se njeguju naši korijeni, naša baština i naš kaj, našu prekrasnu pjesmu koju je svojim glasom Teta Liza pronijela širom svijeta promovirajući svoju Dobravu, svoje Međimurje i Hrvatsku, digla je našu pjesmu u visine, do zvijezda, gdje i danas sigurno pjeva u boljem i ljepšem svijetu te uči anđele našu međimursku pjesmu – nadahnuto je ispričao Grivec.

Skup je pozdravio Miljenko Zelenbaba, predsjednik Skupštine Zajednice HKUU Međimurske županije, istaknuvši ulogu amatera u očuvanje kulturne baštine Međimurja.  Velika zahvala upućena je i ravnateljici Osnovne škole Donja Dubrava Mirjani Ribić na poticaju da Memorijal u čast Teti Lizi ima i svoj školski dio o čemu je o događanjima od dana prije govorila.

Štefica Kovač, predsjednica KUD-a Seljačka sloga, pročitala je pismo Nine Obuljen Koržinek, ministrice kulture RH, koja je povodom Memorijala uputila Slogi i Donjodubravčanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije