MLADA UMJETNICA

Čakovčanka Eva Vukina crtežom i dirljivom porukom na zidu svoje sobe sjetila se Vukovara

'Pišem i crtam ovo sa suzom u oku i velikom zahvalnošću i suosjećanjem u srcu. Vukovaru, grade moj, zahvaljujući tvom križnom putu danas slobodno koračam ovim prekrasnim hrvatskim tlom'

Eva Vukina iz Čakovca i ove godine odlučila se sjetiti Vukovara na svoj jedinstven način. Ova talentirana mlada umjetnica s velikom strašću, ljubavlju i srcem stvara  svoja umjetnička djela. Njezino najnovije djelo osvanulo je na zidu njezine sobe s porukom za sve žrtve grada heroja:

“Isuse, opet Te boli, opet osjećaš onu težinu križa. Nosiš na leđima Vukovar, nosiš ga do Golgote, ideš ponovno s njim na križ. Suobličeni ste. Rane krvare, suze teku, gorčina u srcu…ali, Vukovar je na Tvojim leđima, ide Tvojim putem, putem spasenja, putem svetosti! Pišem i crtam ovo sa suzom u oku i velikom zahvalnošću i suosjećanjem u srcu. Vukovaru, grade moj, zahvaljujući tvom križnom putu danas slobodno koračam ovim prekrasnim hrvatskim tlom. Veliko hvala svima koji su branili našu Domovinu i dali svoj život za nju. Dati svoj život za Domovinu je dati svoj život Bogu. Hvala Ti, Bože, što imamo sveti grad na Nebu. Daj nam snage da nastavimo hrabru borbu za Domovinu za koju je toliko nedužnih ljudi ginulo.’

Ovo je Evina poruka uz crtež koja će mnogima izmamiti suze. Inače, Eva je u rujnu diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i diplomski rad joj je bio na temu “Portret- transformacija fizičkog u duhovno”. Kaže kako ‘ažurira’ zid svoje sobe svaka dva tjedna novim crtežom. Nedavno je oličila zid posebnom bojom po kojem može crtati i brisati. Otkrila nam je da priprema i svoju izložbu. Datum još nije poznat, no nada se da će to biti početkom iduće godine.

Program će osmisliti cijela obitelj jer joj je brat glazbenik, a najstarija sestra operna pjevačica. Na izložbi će se, između ostalog, moći vidjeti portreti nekih svetaca na platnu i u staklu. Poželimo Evi još puno crteža i ovako dirljivih poruka te da što prije javnosti otkrije svoja umjetnička ostvarenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije