Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Veliko čakovečko srca kuca za herojski grad Vukovar
Miroslava Novak

ČAKOVEC SE SJETIO VUKOVARA

VIDEO I FOTO Veliko čakovečko srca kuca za herojski grad Vukovar

Komemoriranje žrtava i heroja u Čakovcu obilježilo je polaganje vijenca, paljenje svijeća te Kolona sjećanja

U gradovima diljem Hrvatske obilježava se 27. godišnjica enormne vukovarske tragedije, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Tako je i u Čakovcu, u subotu, 17. studenog na dostojanstven način odana počast herojima. U 17 sati položen je vijenac kod Spomenika smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima domovinskog rata u Perivoju Zrinskih, uz molitvu i govor sudionika obrane Vukovara Željka Sršana

Sjećanje na žrtve Vukovara u Čakovcu Fotogalerija

Građani Čakovca, žitelji Međimurske županije oformili su Kolonu sjećanja na Trgu Republike, a počast braniteljima i građana grada Vukovara te herojima iz Međimurja, odana je i paljenjem lampiona niz Vukovarsku ulicu u Čakovcu.

Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstveni i primjeren način odati počast sudionicima obrane Vukovara - grada simbola hrvatske slobode.

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem bili su organizatori čakovečkog okupljanja. Nećemo nikoga imenovati od sudionika povorke - dovoljno je reći kako jedno veliko čakovečko srce kuca za Vukovar. Komemoriranje žrtava nastavit će se u ponedjeljak i utorak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!