Vijesti / Društvo
Društvo
UPALIMO SVIJEĆU U Čakovcu kolona sjećanja i paljenje lampaša na rotoru
Ilustracija/Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

UPALIMO SVIJEĆU U Čakovcu kolona sjećanja i paljenje lampaša na rotoru

- Pozivamo građane grada Čakovca i žitelje Međimurja da nam se priključe kako bismo zajedno obilježili i sjetili se žrtve koju su podnijeli branitelji i građani grada Vukovara 1991. godine, a posebno Međimurci u njegovoj herojskoj obrani - poručuju organizatori

Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstveni i primjeren način odati počast sudionicima obrane Vukovara - grada simbola hrvatske slobode.

Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije u suradnji s Međimurskom županijom i Gradom Čakovcem, na dostojanstveni će način odati počast obilježavanju 27. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara kako u gardu Vukovaru tako i u Čakovcu pod nazivom 'I u mom gradu Vukovar svijetli' prema ideji autorice Vini Rakić, predsjednice udruge Homo homini homo iz Splita.

Program će se održati u subotu, 17. studenog 2018. godine u Čakovcu prema sljedećem hodogramu:

17.00 sati - Polaganje vijenca – Spomenik smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima domovinskog rata

- Perivoj Zrinski - molitva - govor sudionika obrane Vukovara Željka Sršana i međimurskog župana 

17.30 sati – Kolona - Trg Republike – Matice hrvatske – Novakova do Vukovarske ulice

17.45 sati - Paljenje lampiona u Vukovarskoj ulici i ispis lampionima u rotoru „VUKOVAR“

- Pozivamo građane grada Čakovca i žitelje Međimurja da nam se priključe kako bismo zajedno obilježili i sjetili se žrtve koju su podnijeli branitelji i građani grada Vukovara 1991. godine, a posebno Međimurci u njegovoj herojskoj obrani. Koordinacija je uz pomoć Grada Čakovca i Međimurske županije osigurala dovoljan broj lampiona - poručuju organizatori.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!