VIŠE OD 300 NOVINARA

U Svetom Martinu na Muri održani 11. Dani elektroničkih medija

Okupljanje medijskih djelatnika prilika je za rasprave o važnim temama poput izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim medijima, položaju i ulozi žena u medijima te o autorskim pravima u medijskoj i glazbenoj industriji

Više od 300 novinara, komunikacijskih stručnjaka i osoba koje se bave medijskom djelatnošću sudjelovalo je od 13. do 15. studenog u Svetom Martinu na Muri na 11. Danima elektroničkih medija, 11. Danima interneta, 11. Danima televizije i 24. Danima radija, tradicionalnom okupljanju djelatnika radija, televizije i internetskih medija na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Dobrodošlicu u Međimurje poželio im je župan Međimurske županije Matija Posavec: “Naš kraj ponosi se mnogim prirodnim ljepotama i bogatstvima, ali ponosimo se i našim medijima koji potiču raznovrsnost, pluralizam i kritičko mišljenje. Drago mi je što je Međimurje po drugi puta domaćin Danima elektroničkih medija koji su prilika da se zajedno osvrnete na probleme i važne teme u medijskom prostoru.”.

Otvorenju su nazočili izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića Jasna Vaniček Fila, državni tajnik u Ministarstvu kulture Krešimir Partl, predsjednik Hrvatske udruge radijskih nakladnika Željko Švenda, predsjednik Nacionalne udruge televizija Denis Mikolić, ravnatelj Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti mr.sc. Miran Gosta i predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac.

Okupljanje medijskih djelatnika prilika je za rasprave o važnim temama poput izmjena i dopuna Zakona o elektroničkim medijima, položaju i ulozi žena u medijima te o autorskim pravima u medijskoj i glazbenoj industriji.

Prvog dana održan je Sabor HURIN-a, udruženja u kojemu su okupljene radijske postaje s područja Hrvatske, a tijekom srijede i četvrtka održane su panel rasprave, radionice i sjednice. Predstavljeni su HURiN-ovi regionalni centri, a dodijeljene su i godišnje novinarske radijske nagrade Hrvatske udruge radijskih nakladnika.

Ovogodišnji Dani elektroničkih medija održali se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a organizatori su Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN), Agencija za elektroničke medije (AEM) i Nacionalna udruga televizija (NUT) u partnerstvu s Hrvatskom regulatornom agencijom za mrežne djelatnosti (HAKOM).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije