Selnica

FOTO Druga obljetnica spomenika za sve poginule hrvatske branitelje

Predstavnici Hrvatske vojske i braniteljskih udruga te načelnik Ervin Vičević položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule branitelje

Na današnji dan 16. studenog 2016. godine u Selnici je otkriven i blagoslovljen Spomenik svim hrvatskim braniteljima kojeg je na poticanje selničkog općinskog načelnika Ervina Vičevića podignula Općina Selnica.

Danas je kod ovog spomenika na kojemu su posebno ispisana imena gradova Vukovara, Škabrnje, Lipika, Dubrovnika, Pakraca i Gospića prigodnim okupljanjem hrvatskih branitelja, čelništva Općine Selnica, obilježena druga obljetnica kako Selnica ima spomen obilježje kod kojeg se ljudi okupljaju i odaju zahvalu za žrtvu koju su hrvatski branitelji podnijeli za samostalnu i nezavisnih hrvatsku državu, s posebnim sjećanjem na herojski Grad Vukovar, koji u nedjelju, 18. studenog obilježava obljetnicu teškog stradanja, kada su neprijateljske vojne i paravojne snage zauzele razrušeni i izmučeni grad.

U prijepodnevnim satima kod spomenika u Selnici vijence su položili i svijeće za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu zapalili predstavnici Hrvatske vojske, braniteljskih udruga, ponosni branitelji te Ervin Vičević, selnički načelnik. Kod spomenika su zastala djeca iz Dječjeg vrtića Sunčeko sa svojim odgajateljicama, koje su kazale kako vrlo često pohode spomenik.

Podsjećamo kako su spomenik 2016. godine otkrili Tomislav Josić, izaslanik gradonačelnika Vukovara, Danica Pongrac Krhač, predsjednica Udruge obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, i mnogi drugi, a blagoslov je na okupljene i spomenik zazvao velečasni Tomislav Antekolović, središćanski župnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije