spašen iz kuršanca

DIRLJIVA PRIČA Pas Mirko iz čakovečkog azila završio u nizozemskom domu za pse s posebnim potrebama

Ime je dobio po Mirku Filipoviću 'Cro Copu' koji je platio njegovo liječenje

Već smo nekoliko puta pisali o tome kako Mirko Filipović ‘Cro Cop’ svesrdno pomaže čakovečkom azilu ‘Prijatelji’. Voditeljica Azila, Aleksandra Hampamer, na Facebooku je objavila dirljivu priču psu – Mirku, koji je dobio ime upravo po proslavljenom hrvatskom borcu.

– Petra Puvača mi je, da napunim baterije, poslala fotke Mirka iz njegovog novog doma u nizozemskom domu za pse s posebnim potrebama. Mirko je bio jedan od pasa s najtežim povredama spašenih iz romskog naselja. I bio je definitivno pas nad čijim je životom visjela riječ “eutanazija” – napisala je uvodno Aleksandra Hampamer.

Kako kaže, pas Mirko je dokaz koliko je život svet i koliko se isplati boriti.

– Hvala ti Petra što si bila dio puta spašavanja pasa iz romskih naselja pa čak se i preselila u Čakovec kad je bilo najkritičnije. Hvala ti i za njega jer ti si mu spasila život. 
A hvala i Mirku Filipoviću, po kome je Mirko i dobio ime, na plaćanju računa za njegovo liječenje – napisala je voditeljica čakovečkog azila i dodala da zahvaljuje još nekolicini divnih ljudi koji su pomogli (Mae Isakson), veterinarima koji su napravili čudesa i udomiteljima.

– Mirko je danas faca kakve nema zahvaljujući lancu ljudi, zahvaljujući zajedništvu. 
Da, ovo svakako puni baterije! – završila je dirljivu priču.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije