SUSRET VOKALNIH SASTAVA

Srebrna plaketa za ‘Vesele Međimurce’, brončana za Mušku vokalnu skupinu PZ-a ‘Sv. Juraj na Bregu’

U Sisku je održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, a među nagrađenima bilo je i međimurskih sastava

Proteklog je vikenda, 10. i 11. studenog, po prvi puta u Sisku održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava, nacionalna manifestacija posvećena bogatstvu vokalnog stvaralaštva Republike Hrvatske. Susret je organizirao Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u RH koji ove godine svečano obilježava 70. obljetnicu uspješnog rada. 

Na 15. Susretu, koji je održan u suradnji sa Zajednicom kulturno umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i Vokalnim ansamblom LIPE iz Siska, pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH i Grada Siska, nastupilo je čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća Pjevačka skupina Češke besede Sisak. Više od 350 pjevača sudionika svoj su nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine.

Atraktivnosti dvodnevnog programa koji je bio besplatan za publiku, osim kvalitete izvedbi, doprinijela je i raznolikost kategorija vokalnih sastava s repertoarom pjesama od izvornog folklora do slobodnih stilova i žanrova. Izvedbe sudionika pratilo je Stručno povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Irena Miholić, Krunoslav Šokac i Luka Vukšić koji su odlučili o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa.

Neke od nagrada osvojili su i međimurski vokalni sastavi.U kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova dobitnik srebrne plakete je Ženska vokalna skupina KUU-a “Veseli Međimurci” Čakovec, dok je u kategoriji slobodnih stilova i žanrova dobitnik brončane plakete Muška vokalna skupina PZ-a “Sveti Juraj na Bregu”, Pleškovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije