PROMOCIJA KNJIGE

Bruno Šimleša u Čakovcu predstavlja svoju knjigu ‘Istine i laži o ljubavi’

Najpoznatiji hrvatski stručnjak za ljubav predstavit će svoju novu knjigu

U ponedjeljak, 19. studenog u 18 sati u multimedijalnoj dvorani održat će se druga tribina ‘Psihološki ponedjeljak: Pričajmo o depresiji’, tematski posvećena jednom od najučestalijih mentalnih poremećaja suvremenog doba, depresiji. Tribinu uređuje i vodi magistra psihologije Josipa Mrla.

Prema podacima iz istraživanja, 10-15% osoba tijekom života će oboljeti od depresije, a pritom se iz godine u godinu bilježi stalni porast oboljelih, i među mladim ljudima. Istraživanja navode da će 2020. godine depresija postati drugi svjetski zdravstveni problem.

Često upotrebljavamo izraze povezane s depresijom u svakodnevnom govoru, pa kažemo da je netko ”depresivan”, da nas nešto ”deprimira”, da smo ”u depri”. Gotovo svaki pojedinac tijekom života doživi ”loše dane”, kada je ”neraspoložen”, ”bez volje”, ”bez energije.” Što razlikuje navedena stanja i depresiju? Što je depresija, kako nastaje i zašto ju je moguće i važno liječiti, ispričat će psihologinja Josipa Mrla u predavanju.

S obzirom na sve veću raširenost depresije u 21. stoljeću, predavanje će razmotriti čimbenike suvremenog života koji mogu doprinijeti porastu broja oboljelih. Također, posjetitelji tribine dobit će uvid u različite koncepte i mehanizme odgovorne za nastanak depresije, kao i u suvremene metode liječenja ovog poremećaja.

Josipa Mrla, magistra psihologije, diplomirala je 2016. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Zaposlena je u području kliničke psihologije, na Odjelu psihijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec. Članica je Društva psihologa Varaždin, koje okuplja psihologe Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije, obuhvaćajući i aktivnosti Psihološkog savjetovališta “Psiheraj”, predavanja i radionice za široko zainteresiranu javnost. Članica je i Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije. Edukantica je drugog stupnja psihoterapeutske edukacije iz bihevioralno-kognitivne terapije.

U utorak, 20. studenog u 17:30 sati u multimedijalnoj dvorani održat će se promocija knjige “Istine i laži o ljubavi” Brune Šimleše. Nova knjiga najpoznatijeg hrvatskog stručnjaka za ljubav! Nakon što nas je u Ljubavologiji naučio razviti zdravu ljubav prema sebi i drugima, u ovoj knjizi ide korak dalje. Britko, razigrano, duhovito, ali i odrješito razbija najčešće zablude o ljubavi. Objašnjava i kako se riješiti toksičnih uvjerenja koja vam truju um i srce!

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije