UHVDR Sveti Martin na Muri

FOTO Vrijedne donacije Hrvata iz Švicarske

Najprije su donirali vrata i prozore vrijedne 12 tisuća kuna, a zatim i 1000 švicarskih franaka

Iznimno vrijednu donaciju za nedavno ‘Martinje’ je dobila Udruga hrvatskih veterana dragovoljaca Domovinskog rata Općine Sveti Martin na Muri. Darovatelj je Hrvatsko švicarsko društvo iz Arbona koje je prvo udruzi podarilo prozore i vrata za nove prostorije u kojima će biti smještena kuhinja te druge stvari. Vrijednost ove donacije je preko 12 tisuća kuna.

Potom, na samo ‘Martinje’, Švicarci su udruzi uručili 1000 švicarskih franaka, koje je iz ruku čelnog čovjeka Roberta Mašića primio Željko Fajfar, predsjednik svetomartinskih dragovoljaca. Susret je organizirao te prigodni domjenak priredio i zahvalnicu Švicarcima predao Darko Padarić, najaktivniji branitelj koji je zapravo i uspostavio prijateljstvo sa Švicarcima. Na odlasku u Švicarsku Joža Krajačić dao je još svojih 100 švicarskih franaka pomoći udruzi, koja spada u red najboljih i najaktivnijih u županiji.

Uz Krajačića, ovom lijepom činu nazočio je Mijo Hren, koordinator aktivnosti švicarskih Hrvata prema svetomartinskim braniteljima, čiji članovi su svjedočili ovom lijepom događaju. Svi oni znaju koliko su i ranije švicarski Hrvati iz ovog kraja pomagali hrvatskim braniteljima te ih je ova donacija još snažnije uvjerila u činjenicu kako sve što rade ima smisla pogotovo u ovim vremenima kada su ih mnogi nastoje omalovažiti.

A kada se dijelilo, došli su i predstavnici Saveza hrvatskih društava u Sloveniji te su svetomartinskim braniteljima uručili zahvalnicu za odličnu suradnju koja se iz godine u godinu proširuje i postaje znakovita i prijateljska za obje strane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije