vesela atmosfera

VIDEO I FOTO Martinje u Nedelišću uz mlado vino i 1600 porcija hladetine

Prepuna dvorana veselih posjetitelja uživala je u zabavnom programu i degustaciji vina, kolača i tradicionalnih jela

U subotu, 10. studenog održana je već tradicionalna četrnaesta manifestacija Martinja u organizaciji Turističke zajednice Općine Nedelišće. Dvorana MESAP ponovno je bila okupljalište brojnih ljubitelja dobrog vina i domaće gastronomije.

– Martinje je jedna od najvećih manifestacija u našoj organizaciji, koja je zaista odlično prihvaćena od mještana te uvijek bilježi velik odaziv posjetitelja. Dolaze nam i gosti s otoka Čiova i Pašmana, kojima je posjet Međimurju za Martinje već postao tradicionalan – rekao je načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

Da je zaista tako, dokazuje prepuna dvorana veselih posjetitelja, koji su tijekom manifestacije, uz svirku i popratni zabavni program, uživali u degustaciji vina, kolača i tradicionalnih jela.

Danas je plodove svog rada predstavilo 30-ak izlagača s područja Međimurske županije, a svi su primili i zahvalnice za sudjelovanje u manifestaciji. Svoja su vina prezentirali članovi Kluba Vinoljub: Vinarstvo i podrumarstvo Serec Marijan i Krznar Stjepan, Vina Oletić te Vinska kuća Kossi, vinari Bratković, Horvat, Branilović i Novak. Predstavljena su i Vina Kerman, a svi oni pripremili su degustacije mošta, koji se tijekom tradicionalne vesele ceremonije krštenja pokrstio i postao mlado vino.

>> Martinje u Nedelišću

Tijekom trajanja manifestacije, osim degustacije vina, vrijedne udruge s područja Općine Nedelišće pripremile su preko 1600 porcija hladetine prema provjerenom receptu.

–  Uz izlagače koji su se danas predstavili, sedamnaest vrijednih udruga pripremilo je hladetinu, tradicionalno međimursko jelo, koje mladi možda još nisu probali pa su danas imali priliku. Također, udruge su se složile oko pripremanja hladetine i da bi se oni stariji prisjetili kako se to nekada pripremalo – rekla je Martina Kofjač, stručna suradnica Turističke zajednice Općine Nedelišće.

U popratnom kulturno-umjetničkom programu manifestaciju su dodatno uljepšali Puhački orkestar Općine Nedelišće, Mažoretkinje Nedelišća, Pjevački zbor Strahoninec te duo Global.

Djelić vesele atmosfere možete pogledati u našoj fotogaleriji i videu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije