Vijesti / Društvo
Društvo
Projekt Društva 'Naša djeca' Čakovec prepoznao i UNICEF
Društvo Naša djeca Čakovec

čitajmo svi, veliki i mali

Projekt Društva 'Naša djeca' Čakovec prepoznao i UNICEF

Jedna od aktivnosti projekta održana je u Kuršancu u vrtiću Pirgo

'Operi ruke' naziv je aktivnosti koja se u četvrtak, 8. studenog održala u Obiteljskom centru, u područnom odjelu 'Pirgo' Dječjeg vrtića Cipelica u Kuršancu. Biserka i Zvjezdana, učenice 6. razreda Osnovne škole Kuršanec pročitale su predškolcima slikovnicu 'Operi ruke'. 

Osim čitanja, djeca, tete, pomagačice i pedagoginja škole zajedno su otpjevali pjesmicu 'Ovako se ruke miju' te odglumili dogodovštine male princeze koja baš i nije znala zašto ruke treba prati. Nakon aktivnosti u velikoj dvorani Biserka i Zvjezdana nastavile su volontirati u skupinama crtajući, čitajući i igrajući se s predškolcima. 

Aktivnost je dio projekta Društva 'Naša djeca' Čakovec 'Čitajmo svi, veliki i mali' koji se provodi na području Grada Čakovca od 2014. godine. U projekt su uključeni dječji vrtići, sve osnovne i srednje škole na području grada Čakovca te Učiteljski fakultet, odsjek u Čakovcu. Ciljevi projekta su poticanje čitanja od najranije dobi, razvijanje predčitalačkih i čitalačkih vještina, razvoj komunikacijskih vještina, socijalizacija, emocionalni razvoj, razvijanje suradničkih odnosa, poticanje međugeneracijske tolerancije, empatije i volontiranja.

Vrijednosti koje projekt razvija prepoznate su na području Grada Čakovca, ali i šire. Podržavaju ga Grad Čakovec i UNICEF koji je uvrstio projekt u nacionalni program 'Čitaj mi'.  Radionica „Operi ruke“ prva je od  planiranih aktivnosti čitanja tima kojeg čine: Područni odjel Pirgo u Kuršancu - odgojiteljice Marijana Sabo, Valentina Mesarić, Ivana Križaić i pomagaćice Zdenka Đurđević, Snježana Horvat i Ribana Horvat, Područni odjel „Zvjezdice“ u  Šandorovcu - odgojiteljice Ljiljana Golubar, Janja Božić, Snježana Bašek i Danica Forštnarić, Dječji vrtić Žibeki u Čakovcu - voditeljica Ljubica Železnjak, Osnovna škola Kuršanec - voditeljica Koraljka Bendelja i Srednja škola Čakovec - voditeljica Tina Novak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!