Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO Specijalni kombi međimurske policije snima sve prekršaje
Screenshot/HRT

200 prekršaja u 6 sati

VIDEO Specijalni kombi međimurske policije snima sve prekršaje

Snimaju se statični prekršaji kao nepropisna uporaba mobitela, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nekorištenje svjetala u prometu...

U deset ovogodišnjih mjeseci na prometnicama u Međimurskoj županiji život je izgubilo 10 osoba, četiri više u odnosu na isto razdoblje lani. Kako bi se to promijenilo, međimurski policajci opremili su se specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja. 

Međimurska policija provodi brojne preventivne akcije, a od nedavno prometne prekršaje bilježi i s pomoću vozila za videonadzor s dvije kamere. Prekršaji zabilježeni kamerom obrade se na računalu i nesavjesnim vozačima kazne stižu na kućnu adresu. Tijekom šest sati nadzora prometa na dva mjesta zabilježeno je više od dvjesto prekršaja, donosi HRT.

- Snimaju se statični prekršaji, primjerice nepropisna uporaba mobitela, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nekorištenje svjetala u prometu, nepostupanja po određenom znaku i slično, kažu u policiji.

To su, uz alkohol i neprimjerenu brzinu, najčešći uzroci prometnih nesreća. Budući da se bliži Martinje, međimurska policija pojačano nadzire promet, a uz preventivne akcije, počele su i one manje popularne, represivne.

Video prilog HRT-a pogledajte klikom ovdje.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!