mladi u muzeju

FOTO U Muzeju Međimurja Čakovec predstavljeni radni listići za osnovnoškolce

Muzej Međimurja Čakovec ponovno je aktivan u edukativnom i pedagoškom planu

U četvrtak, 8. studenog organizaciji Muzeja Međimurja Čakovec održano je predstavljanje najnovije muzejske tiskovine, radnih listića uz stalni postav likovnih zbirki za osnovne škole. 

U Muzejskom informativnom centru okupili su se nastavnici likovne kulture međimurskih osnovnih škola, gdje je održano predstavljanje najnovije muzejske tiskovine, radnih listića uz stalni postav likovnih zbirki, koje su namijenjene najbrojnijim posjetiteljima Muzeja – školarcima.

– Mapa s radnim listićima sadrži uvodni tekst o stalnom postavu likovnih zbirki Muzeja Međimurja s tlocrtom galerije, mali rječnik likovnih pojmova i radne listiće za zbirke Ladislava Kralja Međimurca, Luje Bezeredija, Marije Zidarić, Pavla Vamplina, Priske Kulčar, Angele Bek, umjetnika Međimurja i hrvatske umjetnosti 20. i 21. stoljeća. Tiskanje radnih listića financirano je sredstvima Grada Čakovca. Sadržaj je prilagođen školarcima, a zanimljivo grafičko oblikovanje potpisuje Tomislav Brozović – istaknula je autorica radnih listića i muzejska savjetnica Erika Nađ-Jerković.

Mapa je namijenjena pojedinačnom samostalnom radu djece od 4. do 8. razreda te je muzejsko pomagalo nastavnicima likovne kulture, koji u sklopu nastave s djecom posjećuju Muzej Međimurja Čakovec. Mapu u svojem edukativno-pedagoškom radu jednako mogu koristiti i kustos galerije i muzejski pedagog. 

– Zadnjih godina pojačala se posjećenost mladih u Muzeju Međimurja Čakovec upravo radi muzejsko-pedagoške djelatnosti, koju intenzivnije razvijamo od 2013. godine. Od ove godine s nama je i muzejski pedagog te smo osmislili čitav projekt pod nazivom ‘Muzeologajnica’, gdje smo uključili vrtićke skupine te osnovne i srednje škole. Rezultat našeg truda i rada na edukativnom i pedagoškom planu su i školski radni listići koji su grafičko i vizualno oblikovani kako bi privukli mlađu publiku – rekla je ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan.

Na predstavljanju su slučajnim odabirom izabrane dvije osnovne škole, dobitnice 30 besplatnih primjeraka mape, od kojih je jedna s područja Grada Čakovca, dok je druga s područja Županije. Tako su mape pripale Osnovnoj školi Ivanovec i Osnovnoj školi Prelog, a svi prisutni nastavnici likovne kulture dobili besplatni primjerak mape s radnim listićima. 

Dobivene mape nastavnici likovne kulture podijelit će djeci s kojom imaju namjeru organizirano posjetiti Likovnu galeriju MMČ-a. Određeni broj primjeraka bit će dostupan u slobodnoj prodaji za ostale zainteresirane posjetitelje MMČ-a. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije