framaši

Franjevačka mladež održala Obećanja u Crkvi svetog Nikole Biskupa u Čakovcu

Framaši se okupljaju svakim petkom u 20:00 sati u prostorijama crkve te uče o vjeri i tako postaju bolji odrasli djevojke i mladići


U subotu, 3. studenog Franjevačka mladež održala je svoj najveći događaj, Obećanja.  Članovi franjevačke mladeži tj. FRAME Čakovec u Crkvi sv. Nikole Biskupa u Čakovcu okupljaju se svakim petkom kako bi učili o svojoj kršćanskoj katoličkoj vjeri po uzoru na sv. Franju Asiškog.

Nakon što završe formaciju od 6 mjeseci kao simpatizeri, godina dana kao primljenici, framaši postaju Obećanici. Izvršenjem zadnjeg čina, a to je davanje obećanja da će po živjeti godinu dana po uzoru na sv. Franju. 

Frami je inače 25 godina na nacionalnoj razini pa su povodom toga bili prisutni i članovi nacionalnog vijeća frame sa duhovnim asistentom fra Filipom Đurđevićem. Cijeli događaj započeo je večernjom misom pod kojom su svečano objavili svoja krsna obećanja, a nakon toga bio je organizirani framaški domjenak koji kao i svi sadrži puno pjesme, veselja i druženja. 

Framaši se okupljaju svakim petkom u 20:00 sati u prostorijama crkve te uče o vjeri i tako postaju bolji odrasli djevojke i mladići. Vijeće frame s predsjednicom Frankom Dobranić oduševljeni su ovogodišnjim obećanjima te pozivaju sve mlade koji su zainteresirani da se pridruže susretima te da iskuse Framaški zabavni i vjerom ispunjen život.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije