Vijesti / Društvo
Društvo
Varaždinska županija i Obrtnička komora Varaždinske županije zajednički će stipendirati učenike deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu
Varaždinska županija

STIPENDIJE

Varaždinska županija i Obrtnička komora Varaždinske županije zajednički će stipendirati učenike deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu

Za stipendiranje učenika osigurano je 150.000,00 kuna, a Varaždinska županija i Ministarstvo turizma osigurati će svaki po 75.000,00 kuna...

Župan Radimir Čačić i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Mario Milak potpisali su danas, 6. studenog, u Županijskoj palači sporazum o zajedničkom stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu za školsku godinu 2018/2019.

Zajedničko stipendiranje učenika provodi se u sklopu provedbe projekta Ministarstva turizma 'Program poticanja i obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za stipendiranje učenika osigurano je 150.000,00 kuna, a Varaždinska županija i Ministarstvo turizma osigurati će svaki po 75.000,00 kuna. Projekt će na području Varaždinske županije provoditi Obrtnička komora Varaždinske županije.

- Veseli me da se broj učenika koje stipendiramo povećao. Tijekom školske godine 2017./2018 stipendiju je primilo 26 učenika, dok će ove godine stipendiju primiti 30 učenika deficitarnih zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu - rekao je župan Čačić.

Uz župana Čačića i predsjednika Obrtničke komore Varaždinske županije Milaka, prisutni su bili i zamjenik župana Tomislav Paljak i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr.sc. Miroslav Huđek.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!