poučno predavanje

Kvaliteta života kroz životni vijek tema je 26. godišnje konferencije hrvatskih psihologa u Svetom Marinu na Muri

O kvaliteti života kroz životni vijek raspravljat će više od 600 psihologa na 26. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Termama Sveti Martin

Kvalitetu života čine svi čimbenici koji utječu na životne uvjete pojedinca, društvenih skupina i društva u cjelini, bilo da se radi o objektivnim pokazateljima ili subjektivnom iskustvu pojedinca. Subjektivna dobrobit ovisi o iskustvu, uključuje odsutnost negativnih i prisutnost pozitivnih doživljaja te se odnosi na subjektivnu procjenu svih aspekata života i osobnu sreću.

Psihologija je u prošlosti u velikoj mjeri bila usmjerena na razumijevanje i ublažavanje negativnih stanja i pojava te liječenja psihičkih poremećaja i abnormalnog ponašanja, a posljednja dva desetljeća se sve više usmjerava na područja optimalnog ljudskog funkcioniranja, na pozitivnu psihologiju i kvalitetu života kroz cijeli životni vijek.

O kvaliteti života kroz životni vijek raspravljat će više od 600 psihologa na 26. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa u Termama Sveti Martin, a u brojnim izlaganjima, okruglim stolovima, radionicama i stručnim domjencima pridružit će im se predavači iz  zemalja Europske unije i Sjedinjenih Američkih država.

Kao plenarni predavači na Konferenciji svoje sudjelovanje potvrdili su ugledni kolege Ruut Veenhoven koji je svjetski autoritet u području istraživanja sreće i utemeljitelj Svjetske baze podataka o sreći sa Sveučilišta Erasmus u Rotterdamu i Ad Vingerhoets, profesor kliničke psihologije s Odjela za medicinsku i kliničku psihologiju s Tilburg Sveučilišta u Nizozemskoj, koji se u posljednje vrijeme posebno bavi istraživanjem “plakanja”, poboljšavanjem raspoloženja i dobrobiti. 

Richard E. Lucasa s Državnog sveučilišta Michigan u SAD-u  govorit će o važnosti životnih okolnosti za subjektivno blagostanje te kolegu Michaela Eida s Odjela za obrazovne znanosti i psihologiju Sveučilišta u Berlinu, koji će u svom plenarnom izlaganju govoriti o analizi kvalitete života kroz životni vijek iz perspektive multimetoda
 Konferenciju će plenarnim predavanjem otvoriti dr.sc. Ljiljana Kaliterna Lipovčan s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar koja će nam govoriti o kvaliteti života u Hrvatskoj – što na nju utječe i kako se mijenja kroz životni vijek.

26.godišnja konferencija hrvatskih psihologa održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, a uz Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatsku psihološku komoru, Društvo psihologa Varaždin domaćin je i jedan od suorganizatora ovog međunarodnog stručnog skupa koji će se u sljedeća tri dana (od 07. do 10 studenog) održavati u Svetom Marinu na Muri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije