NAGRADA

ALEKSANDRA HAMPAMER Zaštitnici napuštenih životinja plaketa ‘Heroj godine’

S 12 djelatnika i brojnim volonterima iz Hrvatske i inozemstva, naše Sklonište trenutačno skrbi o 700 pasa. Godišnje udomimo i do 500 životinja. U proteklih 15 godina udomili smo ih više od 5500 – rekla je A. Hampamer

Voditeljica skloništa za napuštene životinje u Čakovcu Aleksandra Hampamer osvojila je plaketu “Heroj godine” za najznačajniji projekt na području zaštite životinja.

>> FOTO Koncert u Zagrebu: Zvijezde pjevale za obnovu čakovečkog skloništa Prijatelji

– S 12 djelatnika i brojnim volonterima iz Hrvatske i inozemstva, naše Sklonište trenutačno skrbi o 700 pasa. Godišnje udomimo i do 500 životinja. U proteklih 15 godina udomili smo ih više od 5500 – rekla je A. Hampamer.

Župan Matija Posavec istaknuo je da je Međimurska županija prva u RH krenula u provedbu Zakona o zaštiti životinja. 

– Karakter i dobrota čovjeka najviše se očituju u odnosu prema kućnim ljubimcima. Tisuće životinja u Hrvatskoj čeka svoj dom, a svakodnevno se ostavljaju po ulicama odrasli psi i štenci. Krajnje je vrijeme je da se počnu rješavati uzroci problema. Međimurska županija prva je u Hrvatskoj krenula u provedbu Zakona o zaštiti životinja, kako bi iskoristili sve mogućnosti kvalitetne zaštite životinja i ljudi. Vjerujem da će i ostale općine, gradovi i županije krenuti tim putem.

U ovom trenutku, najveće Sklonište za napuštene pse u Hrvatskoj nalazi se u Čakovcu – poručio je župan na humanitarnom koncertu ‘Udomimo prijatelje’ koji je, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, održan u utorak, 30. listopada 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za obnovu najvećeg hrvatskog skloništa za napuštene životinje “Prijatelji životinja” u Čakovcu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije