KREĆU RADOVI

OPĆINA SELNICA Započela sanacija klizišta u Plešivici, najopasnijeg u Međimurju

Klizište ceste i zemljišta nalaze se na i uz Županijsku cestu na samom ulasku u naselje Plešivica i godinama ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu. Često puta na opasnost su upozoravali općinski vijećnici i sada je kucnuo trenutak da se stvari u naravi popravljaju.

U ponedjeljak, 5. studenog 2018. započeli su radovi na sanaciji klizišta u naselju Plešivica u Općini Selnica. Ovog trenutka raščiščava se okoliš, točnije ruši se grmlje, raslinje i stabla dubine 20 metara od ruba kolnika, kako bi mehanizacija imala pristup i kako bi se posložili svi elementi potrebni da se zemljište i kolnik ustabile.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 1,1 milijun kuna od čega Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osigurava 600 tisuća kuna dok će se preostali iznos namiriti iz pomoći Međimurske županije, ŽUC-a, te proračuna Općine Selnica. Čim se završe poslovi rušenja drva i ostanu li povoljni vremenski uvjeti radovi na sanaciji ako ne najvećeg, a onda sigurno najopasnijeg i za sanaciju najzahtjevnijeg klizišta u našoj županiji, će se nastaviti te po mogućnosti do proljeća okončati.

Sam postupak ili posao početka radova ne idu kako se zamislio i željelo, upravo zbog zapuštenosti parcela uz prometnicu na kojoj je klizište. Na različite načine Općina je pozivala vlasnike tih parcela da sami sruše drveće te uklone grmlje i drugo raslinje, međutim odaziv je slab, gotovo nikakav. Stoga je Općina, odnosno načelnik Ervin Vičević angažirao radnike koji će te poslove obaviti, drva posložiti uz cestu te omogućiti vlasnicima da ih odvezu.

Ako to ne učine u vremenu od 10-tak dana općina će i to obaviti, samo da konkretni – strojevni radovi na sanaciji započnu što prije i što snažnijim intenzitetom. Danas smo na radilištu našli radnike i (su)vlasnike pojedinih parcela, a zaustavljali su se i vozači koji često koriste ovu cestu, koji su izrekli pohvale na račun načelnika Vičevića, koji čini mnogo napora da se ovaj problem riješi, premda cesta nije općinska nego županijska.

A Vičevića , komunalnog redara i komunalne radnike ljudi hvale i za uređenost groblja u vrijeme nedavnih blagdana Svih Svetih kada je sve funkcioniralo besprijekorno, a uređenost pristupa groblju odlična. Ovih dana dovršeni su i radovi na prekrivanju gospodarske zgrade kod Župnog dvora, što je dijelom pomogla i Općina Selnica. Načelnik i Općinska uprava iščekuju rezultate vezane uz kandidiranje projekta rekonstrukcije i modernizacije ceste u naselju Bukovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije