UDOMIMO PRIJATELJE

FOTO Koncert u Zagrebu: Zvijezde pjevale za obnovu čakovečkog skloništa Prijatelji

Humanitarni koncert 'Udomimo prijatelje' za obnovu najvećeg hrvatskog skloništa - onog u Čakovcu

‘Udomimo prijatelje’ naziv je svečanog humanitarnog koncerta koji je, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, održan u utorak, 30. listopada 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za obnovu najvećeg hrvatskog skloništa za napuštene životinje “Prijatelji životinja” u Čakovcu. 

– S 12 djelatnika i mnogobrojnim volonterima iz Hrvatske i inozemstva, naše Sklonište trenutno skrbi za 700 pasa. Godišnje udomimo i do 500 životinja, no priljev napuštenih pasa je veliki. U proteklih 15 godina udomili smo ih preko 5500 – ističe Aleksandra Hampamer, voditeljica Skloništa, dodajući kako se u okviru rada Udruge organiziraju edukacije za mlade o odgovornom udomljavanju što će se u budućnosti intenzivirati kako bi Hrvatska bila poput zapadnoeuropskih zemalja.

– Projekt “Udomimo prijatelje” usmjeren je obnovi i podizanju standarda skloništa. Prikupljenim sredstvima te donacijama izgradit ćemo nova dvorišta za pse, novo skladište, operativni prostor i Edukacijski centar – naglasila je. U glazbenom dijelu programa nastupili su Sandra Bagarić, Franka Batelić, Nina Kraljić, Zdenka Kovačiček, Ivana Kindl, Bojan Jambrošić, Luka Nižetić, Ivan Jelić i Klapa “Stine”

Predsjednik udruge “Prijatelji životinja” i savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja Luka Oman zahvalio je na potpori i čestitao svima u Hrvatskoj koji dijele viziju i misiju spašavanja i udomljavanja napuštenih pasa.

– Ujedno, kao primjer ističem Međimursku županiju čiji su općine i gradovi prvi donijeli Pravilnik o držanju kućnih ljubimaca dok se na području cijele županije uspješno provodi projekt trajne sterilizacije, za što je Aleksandra Hampamer osvojila plaketu “Heroj godine”  za najznačajniji projekt na području zaštite životinja – rekao je Oman.

Tijekom humanitarnog koncerta podijeljene su nagrade pojedincima i udrugama za promicanje svijesti o zaštiti životinja, a nazočnima se obratio i župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalivši svima na plemenitosti, humanosti i velikom srcu.

– Karakter i dobrota čovjeka najviše se očituju u odnosu prema kućnim ljubimcima. Tisuće životinja u Hrvatskoj čeka svoj dom, a svakodnevno se ostavljaju po ulicama odrasli psi i štenci. Krajnje je vrijeme je da se počnu rješavati uzroci problema. Međimurska županija prva je u Hrvatskoj krenula u provedbu Zakona o zaštiti životinja, kako bi iskoristili sve mogućnosti kvalitetne zaštite životinja i ljudi. Vjerujem da će i ostale općine, gradovi i županije krenuti tim putem. U ovom trenutku, najveće Sklonište za napuštene pse u Hrvatskoj nalazi se u Čakovcu – poručio je župan.

Nagrade volonterima i organizacijama volontera u kategoriji zaštite životinja dodijeljene su još i Heleni Fink, Diani Kukuruzović, Sandri Sambrailo, Mariji Jakopanec, Dariji Debeljak, dr. Ingeborg Bata, Mreži za zaštitu životinja, Udruzi Pobjeda iz Osijeka i Gradu Čakovcu. Na koncertu je prikazan i film o humanitarnom team buildingu na kojem su brojni volonteri, aktivisti i članovi udruga za zaštitu životinja zajedno izrađivali “male domove za napuštene njuškice”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije