MIRJANA KOPJAR KUKOVEC

ZANIMALO NAS JE Tko je glavna protagonistica filma ‘Perfect tattoo’?

Pod naslovom 'Ponuda koja se ne odbija', bio je članak koji smo objavili prije dva tjedna, a govorio je o Čakovčanki Stanki Gjurić koja je dobila ponudu jedne francuske filmske kuće za distribuciju filma 'Perfect Tattoo' koji je snimila prije dvije godine. Čestitke Stanki, a nas je zanimalo tko je glavna protagonistica u filma?

Mirjana Kopjar Kukovec (46) je nositeljica glavne uloge, dok su ostalo statisti, ili statisti sa zadatkom, poput  Mirjanine kćeri Kristine i sina Ivana, a u filmu se pojavljuje i njezin ujak Željko te statisti koji su zatekli na snimanju na čakovečkom kolodvoru. 

>>> Čakovčanka Stanka Gjurić dobila ponudu francuske kuće za distribuciju filma ‘Perfect Tattoo’

Film je priča o djevojci koja vlakom odlazi na put, a radnja je ograničena samo na dva prostora: vagon vlaka i željeznički kolodvor.

– Netko će pomisliti idealno za glumu, no i ta dva prostora u kojima šutim, ništa ne govorim,  za mene su bili naporni. Trebalo je udovoljiti uvjete scenarija gdje se kod te djevojke vidi zabrinutost puta u nepoznato, konačno riječ je o psihološkom trileru nastalom u kolovozu 2016. godine – kaže Mirjana i dodaje kako su je izmjene psihičkih  stanja, odnosno izraza lica, prilično namučili i kako joj je snimanje bilo  naporno, no da može ponoviti opet bi išla “u film”.

Kaže kako joj je lakše bilo podnijeti snimanje, “progutati” scenarij što je sa Stankom na TI, što je  Stanka bila sve, što je gledala u njezinu kameru koja joj je bila poticaj….

– Puno  sam vježbala kod kuće gdje me nitko nije vidio, stajala sam pred velikim ogledalom. Konačno, to je bio Stankin savjet – rekla je i dodala kako niti to nije bila šala.

Kako ste dobili glavnu ulogu? – pitanje je koje bi svakoga zanimalo.

– Stanka je po  mojem tati moja sestrična, no to nije presudilo moj odabir. Presudna je bila “markantna” tetovaža moje lijeve ruke – pojašnjava Mirjana. Priča kako se voli tetovirati pa je danas njezina koža “urešena” s jednom velikom i pet malih tetovaža.

– One su na različitim dijelovima tijela s različitim motivima. Moram istaknuti kako je prva nastala prije 10 godina i onda su “mic po mic” slijedile i ostale, nemaju neki posebni značaj, ukras su moga tijela – ispričala je i dodala posebnost tetovirane lijeve ruke koja je njezina priča, ali samo za nju. – Ne znam da li se je Stanka zaljubila u neku posebno – upitala se.

Šenkovčanka Mirjana je kao bolničarka zaposlena u Županijskoj bolnici Čakovec na Odjelu pulmologije. Odana je sportu u kojem prednjači kuglanje, a uz to “biciklira”, vozi motor, a nerijetko je viđamo  kako trči stazama Ksajpe. Ipak, najviše vremena potroši na kuglanje jer igra za ŽKK Varaždin koji je drugoligaškom društvu – Regije sjever.

U Županijskoj bolnici prednjači među sportašicama…Jednom riječju, Mirjana će za sebe reći kako je sportašica od glave do pete i da je radosna što je dospjela na film koji je bio jedna vrsta testa za neki drugi, novi život koji joj sigurno neće biti put u drugu sutrašnjicu.

Stanka Gjurić se je počela baviti izradom kratkometražnih filmova prije 12 godina kao samostalna autorica što znači da je redateljica i producent, montažer, scenarist i snimatelj. Kao takva je sudjelovala na brojnim filmskim festivalima od Bosne i Hercegovine, preko Kanade, Španjolske, Portugala pa do Švicarske, Italije i Francuske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije