veća kvaliteta usluge osobne asistencije

DOSTI Čakovec održao završnu konferenciju projekta ‘Za bolji život II.’

Cilj projekta je doprinijeti socijalnoj uključenosti i neovisnosti osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije završava s provedbom projekta “Za bolji život II.” financiranog iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 1.991.765,60 kuna.

Stoga je dana 19. listopada 2018. godine u prostorijama Galerije Scheier održana završna konferencija projekta “Za bolji život II.” Konferenciju je otvorila Miljenka Radović, predsjednica DOSTI te je posebno pozdravila predstavnicu Međimurske županije te gradova Čakovca i Preloga.

Cilj projekta je doprinijeti socijalnoj uključenosti i neovisnosti osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Ciljana skupina projekta su 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima u dobi od 18 do 65 godina za koje je utvrđena nužna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti i samozbrinjavanju kroz osiguranje usluge osobne asistencije. 

Također, prezentirani su i rezultati koji su ostvareni provedbom projekta. Tijekom provedbe projekta pruženo je preko 30 000 sati usluge osobne asistencije za 16 korisnika usluge osobne asistencije. U sklopu projekta, izvršene su brojne aktivnosti. Izrađeno je i predano 7 kvartalnih izvješća posredničkim tijelima koje vrše nadzor provedbe samoga projekta.

Održane su dvije edukacije za osobne asistente te dvije edukacije za korisnike usluge osobne asistencije i njihove obitelji, s ciljem boljeg upoznavanja prava i obveza asistenata i korisnika usluge osobne asistencije. Putem 20 održanih supervizija te praćenjem rada osobnih asistenata pružala im se podrška pri suočavanju sa svakodnevnim izazovima.

Društvo je objavilo i različite publikacije u obliku letaka, brošura, bannera, članaka u medijima, konferencija te kratkog filma, a sve s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom. Održan je i okrugli stol na kojem su se razmijenila mišljenja i primjeri dobre prakse s ciljem unaprjeđenja usluge osobne asistencije. 
Na temelju ostvarenih rezultata te provedenih aktivnosti, ali i dobivenih povratnih informacija od strane korisnika usluge osobne asistencije sigurni smo kako se kvaliteta usluge osobne asistencije zasigurno podigla na još veću razinu.

Na kraju konferencije, u ime Međimurske županije riječima podrške obratila se dr. sc. Sonja Tošić – Grlač, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije