veselo planinarenje

Učenici i djelatnici OŠ Gornji Mihaljevec na Ivanščici u sklopu projekta ‘Vježbaonica’

Po prekrasnom vremenu vesela se grupa uputila preko Mrzljaka markiranom stazom dužine 5.8 km do vrha Ivanščice na 1060 m nadmorske visine

Od ove školske godine OŠ Gornji Mihaljevec uključila se u projekt Hrvatskog školskog sportskog saveza pod nazivom “Vježbaonica”. Program je namijenjen učenicima od 5. do 8. razreda, a njime se želi omogućiti djeci stjecanje navika bavljenjem tjelesnom aktivnošću te postići da tjelesna aktivnost ne predstavlja problem koji djeca moraju “odraditi” nego da bude trajno zadovoljstvo i njihov zdravi životni odabir.

Program se provodi kao dio aktivnosti školskih sportskih društava, a voditeljica u njihovoj školi je učiteljica TZK Dijana Radek, s mogućnošću suradnje s ostalim učiteljima iz drugih predmeta te vanjskim suradnicima školskog sportskog društva, roditeljima i klubovima.

U subotu, 20. listopada 2018. učenici predmetne nastave, učitelji i djelatnici škole organizirano su, u sklopu projekta “Vježbaonica” bili na Ivanščici. Po prekrasnom vremenu vesela se grupa uputila preko Mrzljaka markiranom stazom dužine 5.8 km do vrha Ivanščice na 1060 m nadmorske visine.

Nakon odmora i okrijepe u planinarskom domu spustili smo se istom stazom nazad. Usput su naučili što je markacija, bonton planinara te legendu o Ivančici

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije