ŽIVOT MOŽE BITI LIJEP AKO…

Predstavljanje knjige i predavanje Ivane Grabar u Čakovcu

Broj mjesta je ograničen pa se prijavite na vrijeme

Predstavljanje knjige “Život može biti lijep” autorice Ivane Grabar kao i predavanje na teme iz istoimene knjige održati će se u subotu, 10. studenog s početkom u 17 sati u Čakovcu, u prostoru zgrade Autoimpexa 1. kat, na adresi Svetojelenska cesta br. 7. Broj mjesta je ograničen te je potrebno prijaviti se na podatke navedene na kraju teksta.

Ivana Grabar sa svojih je 40 godina života odlučila svoja znanja, iskustva, bol i suze, radosti i patnje, uspone i padove i sve ono što čini život ljepšim ili ružnijim, a tiče se odnosa žena i muškaraca, podijeliti sa čitateljima. Ivana ima savjete koje nije nigdje pročitala, nego ih je, stjecajem okolnosti, stekla i isklesala sama na vlastitim greškama i vlastitoj koži. Njene su riječi iz srca i iz vlastita iskustva, iz najprivatnijega dijela života.
Inače, rođena Vinkovčanka, Ivana 28 godina živi u Opatiji. Okidač za pisanje bio je razvod braka.

Prva knjiga autorice “Pink Pen” izašla je 2015. godine te koncem 2017-te doživjela svoje drugo izdanje. Žene je smatraju “obaveznim štivom”. Druga knjiga “Život može biti lijep” prati je u stopu, a čitaju je žene, ali i muškarci.

Ivana Grabar omiljena je riječka kolumnistica i autorica dviju knjiga. Brutalno iskreno i “u sridu” Ivana na svom portalu www.pinkpen.com.hr piše o muško-ženskim odnosima, vezama i brakovima, prevarama, ljubavi, životu…

Iskreno i duhovito, pozitivno i motivirajuće ova 47-godišnjakinja progovara o onome o čemu se šuška isključivo na kavi s najboljim prijateljima i u povjerenju. Ivana Grabar samosvjesna je, pozitivna i odlučna žena sa stavom i ponosom koji se danas rijetko susreću. Spisateljica Ivana Grabar svoje tekstove, za hrvatsko podneblje često intrigantne, piše u prvom licu jednine. Mediji je često nazivaju hrvatska Carrie ili Žuži nove generacije.

“Život može biti lijep” druga je knjiga ove autorice. Knjiga je izdana krajem 2016. godine, a u listopadu ove godine izašla je u svom drugom izdanju. Za ovu knjigu, bijelu ljepoticu kako je nazivaju čitatelji, autorica ističe kako je njena zrelost i odluka da može i zaslužuje bolje i više od života. Ovo je djelo njena filozofija života pretočena u tekst.

– Ona pokreće! Ona daje vjetar u krila i cijelo nebo za slobodan let! – kaže sama autorica. Predavanje na temu: “Život može biti lijep ako…” Autorica će obraditi 14 životnih pravila prema kojima živi posljednjih 5 godina i ne temelju kojih je napisala drugu knjigu.

Život može biti lijep ako…
1.    Zavoliš i poštuješ sebe
2.    Posložiš prioritete
3.    Govoriš istinu
4.    Voliš iz srca
5.    Odmakneš se od ljudi koji te pune negativom
6.    Razriješiš s ljudima koji te ne čine sretnim
7.    Nikome ne želiš zlo
8.    Nikoga ne mrziš
9.    Ne bojiš se izreći ono što misliš
10.    Radiš ono što voliš i što te čini sretnim
11.    Ne bojiš se izazova
12.    Pomažeš slabijima / siromašnima / bolesnima
13.    Voliš životinje
14.    Svaki dan se zahvaljuješ Bogu na onome što imaš

– Naučila sam ova pravila na vlastitim greškama i na greškama ostalih ljudi. Pravila nije teško prihvatiti i po pravilima živjeti ako zaista želimo promijeniti svoj život i biti sretni. U stvari, nisu to pravila, to je način života.” – ističe autorica i napominje:

– Fakat je sve u glavi. Zato se posložimo dok još možemo jer…  Život je samo jedan i prođe brzo. Nemojte da vam sutra bude žao. Nemojte da u starosti razmišljate što ste sve mogli – a niste jer… Ne znate ni sami zašto niste. Usudite se biti svoji i živjeti život po svojim pravilima. Usudite se voljeti i biti iskreni. Usudite se željeti – jer ako nešto želite vrlo je moguće da se i ostvari, kaže.

Sve dodatne informacije vezano za predstavljanje knjige i predavanje autorice Ivane Grabar u Čakovcu možete dobiti od organizatora eventa na broj 099 755 31 22 ili e-mail: lanavojvoda@gmail.com. Cijena ulaznice je 100 kuna, a broj sjedećih mjesta je ograničen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije